Sæterhus på Kringsætra

Sæterhus til utleie. Veg om sommeren, 200 meter til bilveg om vinteren. Umiddelbar nærhet til Furusjøen rundt-løypene. Gode jakt- og fiskemuligheter.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
8 personer
Antall soverom
2
Areal
60 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0,2 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
To vedovner
Strøm
Solcelle
Toalett
Utedo
Vann
Brønn om sommer, om vinteren må vann medbringes, eller kan hentes på gården
Dusj
Nei
Kokemuligheter
Komfyr, propan
Oppbevaring av mat
Kjøleskap, propan. Matkjeller på kjøkkenet
Sengetoy
Ikke inkludert
Kjøkkenutstyr
Utstyrt for å lage mat og servere til 8 stk.

Om oss

Vi driver gård 3 km lengre ned mot E6, langs samme vegen som en kjører mot sætra.

Kontakt oss

Ragnhild Solhjemslie

Ragnhild Solhjemslie / Ola Solhjemslie

48003073 / 95939432

nragnhild@hotmail.com

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Sæterhuset inneholder en stor stue med spisestue og sofa. Det er ovn av type rundbrenner, som gjør at du raskt får komfortabel temperatur.

 

Kjøkkenet har kjøkkenbord og stoler, det er vedfyring med Jøtulovn. Komfyr med stekeovn og kjøleskap går på gass, gass-skap er ute, så du har ingen gassdunk inne i selve huset. Det er kjøkkenskap med innhold, og noe lagringsplass. Det er også lagringsplass i en mindre kjeller på kjøkkenet, denne holder ca kjøleskapstemperatur. Kjøkkenet har utslagsvask. På kjøkkenet henger også nøkler til båter på Heimtjønn og Nedre Svarttjønn.

 

Soverommene har to køyesenger hver, i alt åtte soveplasser. På hvert soverom er det plass til å vaske seg,

 

I gangen er det stalldør. Det er også et lite rom i gangen med vaskeutstyr, ved og kontrollpanel for solcelleanlegg.

 

I fjøset er det ved, utemøbler, griller og noe utstyr til utelek/spill til benyttelse. Det er tørkesnor som kan henges opp mellom fjøs og sæterhuset. På sæterhuset er det satt opp kjøkkenbenk ute. Det blir lagt ut slange med vann fra brønnen til sætra om sommeren. I perioder med dyr på kvea må disse ha vann fra slangen, men det er selvfølgelig uproblematisk å benytte vannslangen så lenge det er vann i drikkekaret til dyra.

 

Sæterkvea er stort sett i bruk når sauene skal til fjells, og som sankekve. I perioder kan det likevel være sauer på kvea, og det er viktig å holde grindene lukket.

 

Tunet på sætra er ikke inngjerdet, og en må påregne at det kan komme sauer på besøk. Er en tidlig ute om morgenen, så ser en gjerne hare eller ryper ved tunet. 

 

Vegen opp til sætra er bomveg, det koster 40 kr for personbiler. Om vinteren er det avgift for parkering, denne er på kr 40 pr døgn, evt 200 for sesongkort.

Hytteregler/Avbestillingsregler

Kunden har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet startar.

Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet startar refunderes 50 % av leiesummen. Ved avbestilling mindre enn 7 dagar før leieforholdet startar gis ingen refusjon.

Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring saman med sin reiseforsikring

Brannsløkkingsapparat og røykvarslar skal sjekkast av leietakar ved ankomst.

Leietakar vaskar etter seg før avreise, og forlet hytta i den stand ein ynskjer å finne den. 

Nøkkelhenting

Vi bor på en gard 4 km fra der man svinger av E6, mot setra. Nøkkelen kan hentes der etter avtale.

Turtips

Om vinteren er det flotte skiløyper i nærheten av setra. Det er oppkjørte spor Furusjøen rundt, til Rapham og Mysuseter. Det er muligheter for isfiske i nærheten av setra.

Om sommeren så går det tur- og sykkelstier som henger sammen med Raphamsfjella, Mysuseter og Kvamsfjellet. Det ligger et fjell som heter Gnedden 1,5 - 2 timer gange fra setra. Det er flere fiskevann i nærheten, som for eksempel Øvre og Nedre Svarttjønn, Butjønn, Heimtjønn, Hesstjønn, Smukksjøen, Olatjønn, Gneddtjønn. Vi har robåt til utlån både på Heimtjønn og Nedre Svarttjønn. Det selges småviltkort, med og uten hund i terrenget rundt setra, dette kan kjøpes på inatur.no.

 

Vi kan også anbefale rafting i Sjoa, ca 40 minutter å kjøre fra setra. Det ligger ti 2000-meter topper i Rondane nasjonalpark. Det tar ca 1 time med bil før man er på Spranget i Rondane som er start for mange av toppturene. Setra er et fint utgangspunkt for dagsturer også i Jotunheimen, der Besseggen og Galdhøpiggen er de mest kjente turene.

 

 

 

 

Andre aktuelle tilbud