Koselig trønderlån på Storbuan i Meldal - stor tømmerbygning med rik historie.

Velkommen til Storbuan gård! Flott gammel tømmerbygning med atmosfære og sjel. Hele hovedhuset er til leie, beliggende ved unike turmuligheter, fiske og rekreasjon i flott natur.

Størrelse og ankomst

Senger til
20 personer
Antall soverom
8
Areal
238 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Fjeldheimveien 14
Poststed
7332 Løkken Verk

Beliggenhet

Kontakt utleier

Storbuan Økosamfunn SA

Heidi Island

91174651

oko-by@online.no

Velg ankomst og avreise

Veibeskrivelse

Fra Trondheim E39 til Orkanger. Fra Orkanger kjør sørover til Svorkmo. Ta av til venstre skiltet Løkken Verk. Fra Løkken Verk kjør mot Berkåk/ Meldal ca 4 km. Ta av på Midtskogen til venstre skiltet Hovin/ Frilsjøen.Følg Sæterdalsveien i ca 5 km, ta Fjeldheimveien ved bom til venstre. Følg skilting mot Storbuan ca 3 km til veis ende.

Se ellers kart lenger opp på siden.

 

Det er bomvei til Storbuan. Bomavgift på kr 50 betales ved bom ca 3 km før dere kommer til gården. Dere kan betale med bankkort ved bommen.

Om utleier

Storbuan gård  drives av Storbuan Økosamfunn SA ved familiene som bor her som samarbeider om økologisk landbruk og utleie. Utleieboligen er en gammel tømmerbygning beliggende på et gård i aktiv drift, i umiddelbar nærhet til naturreservat. Egner seg for storfamilien, barnefamilier og andre grupper. Lekeplass og bålpanne på uteorådet. 
Storbuan er et aktivt gårdsbruk med dyr og det er mulighet for å delta litt i stell og kos med dyrene. Vi har en liten gårdsbutikk og mulighet for å kjøpe gårdprodukter som ferske gårdsegg, potet, kjøtt, lammeskinn, garn, samt andre økologiske produkter. Det er 20 sengeplasser i huset.Velkommen til oss!
Se mer på vår Facebookside:

https://www.facebook.com/storbuan/

 

 

 

Om hytta

Hovedhuset på Storbuan er en tradisjonell tømmerbygning i to etasjer. Opprinnelig var det to tømmerhus som har blitt bygd sammen.

 

  1. etasje: To stuer, kjøkken, bibliotek, gang og vaskerom. 
  2. etasje: 8 soverom. 3 bad og 3 toalett. 

Det er to ildsteder i huset. Ytterligere oppvarming er varmepumpe, panelovner og golvvarme på bad.

Med i leien inngår håndduker, håndsåpe, toalettpapir, t-lys og lignende. Kjøkkenet er godt utstyrt og huset har både kjølerom og fryser. 

 

Hele hovedhuset som leies ut, minus to rom i første etg der det er en liten butikk og et kontor. Ideelle organisasjoner og non-profit foretak som ønsker å leie kan ta kontakt for egne priser. Det er også mulig å leie noen mindre hytter eller enkeltrom på gården. Ta direkte kontakt på tlf 91174651 hvis interesse for noe av dette!

 Storbuan er et aktivt gårdsbruk med dyr og det er mulighet for å delta litt i stell og kos med dyrene. Det er også mulighet for å kjøpe gårdprodukter som ferske gårdsegg, potet, kjøtt og annet fra gården. ( årstidsavhengig) Vi har også flotte lammeskinn til salgs!

 

 

Litt historie om Storbuan.

Gården Storbuan er i følge bygdeboka bosatt og drevet fra 1500-tallet.

Eiendommen ble på midten av 1800-tallet kjøpt og drevet av familien Thams i rundt 100 år. Gården ble solgt til Direktoratet for Statens skoger i 1970 (senere Statsskog SF). Stiftelsen Storbuan har fra 1983 leid gården av Statsskog og drevet med rusomsorg og barnevern. I den forbindelse er det bygget flere hus på gården. Stiftelsen Storbuan kjøpte gården av Statsskog i 2016 og fra juli 2016 er det  Storbuan Økosamfunn SA som driver gården.

 

 

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Leietaker vasker før avreise og forlater huset i den stand man selv ønsker å finne det.

Kunden har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Storbuan Økosamfunn refunderer 75 % ved slik avbestilling.

Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen.

Ved avbestilling mindre enn 14 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring.

 

Utleien er basert på at leietaker etterlater hytta i ryddet og rengjort stand. Dette inkluderer komfyrer, bord, benker, senger og gulv i alle rom.

Dersom sluttrengjøring er bestilt skal hytta ryddes og oppvask skal være tatt og satt på plass. Sluttrengjøring koster kr 1500 ekstra.

Det er to rom som er tillatt for hunder/dyr. Hunder skal ikke ligge i seng eller møbler.

Leietaker må dekke omkostninger som følge av manglende rengjøring.

Nøkkelhenting

Avtales med utleier på oko-by@online.no eller telefon til Heidi: 91174651.

Turtips

Om sommeren kan man dra ut på sjøen i robåt eller padle kano. Vi har en større robåt,4 kanoer og en kajakk til utleie. Flotte turer til fots eller på sykkel på turveier og stier i området Storbuan. Fiske i flere vann i nærområdet.

Om vinteren er det mulighet for både isfiske og skiturer.

 

Litjbumyran og Urvatnet naturreservat på ca 10 000 dekar grenser til gården.

Urvatnet: https://www.facebook.com/groups/1659521690956084/

Litjbumyran:http://www.litjbuan.com/

 

Nærhet til Løkken Verk med Orkla Industrimuseum, Thamshavnbanen og Gammelgruva. 

 https://oi.no/