Trollstogo 3 på Haugseter i Valdres. Fantastisk høyfjellsterreng 1030 moh.

Koselig og stor tømmerhytte for 8 personer. Fantastisk høyfjellsterreng ved porten til Jotunheimen. Fotturer, jakt og fiske. Leies direkte fra Haugseter Fjellstue sommer/høst.

Størrelse og ankomst

Senger til
8 personer
Antall soverom
3
Areal
64 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
12 km (vinter)

Beliggenhet

Kontakt utleier

Haugseter Fjellstue.

Karoline.

61341510

haugseter.fjellstua@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Haugseter har tatt i mot reisende siden 1880-tallet. Steinar Hovi overtok driften i 1979, og Haugseter gjennomgikk en omfattende restaurering. Fjellstua brant ned til grunn i 1989. Les mer om Haugseter Fjellstue, vertsskap og historie

Se Haugseter fjellstue på Facebook

Om hytta

Trollstogo 3. er en hyggelig tømmerhytte på ca. 50 kvadrat. God standard, med 3 soverom og 8 sengeplasser + hems 1-4 flatsenger. Stor gang med god plass for sekker og utstyr. Stor stue med kjøkkenkrok og vedovn. Vedfyring med ved inkludert i leia og gassbluss. Utedo i felles uthus utenom sesong. Det må smeltes snø eller ha med eget vann til matlaging vinterstid. Når fjellstua er i drift i påsken er det strøm i hytta for oppvarming og lys. På sommerdrift er det i tillegg vann på kjøkken.
Det er puter og dyner til 8 personer + sengetøy til flere på hemsen. Ta med sovepose på vinterstid.

 

I sommerhalvåret og høst.  Fjellstua er åpen til og med uke 40, og Trollstogo leies ved direkte kontakt i denne perioden.

Når fjellstua er åpen og i drift, er det mulig å benytte wc og dusj inne på fjellstua. Dette er inkludert i leieprisen. Også muligheter for leie av sengetøy og handkler fra fjellstua. kr. 150.- pr. pers.

Hytte-/Avbestillingsregler

I desse tider, fremdeles med corona-smitte, er det mest hensiktsmessig at leietaker vasker hytta selv før avreise, Betjeningen på fjellstua går etter avreise over med desinfiserende vask på flater/dørhåndtak osv. slik at det blir bekvemt og sikkert for nye gjester som besøker hytta. 

 

Er det noen som allikevel ikke har mulighet for å vaske seg ut, så belastes leietaker med kr. 1500.- for vask. Det blir også fakturert et gebyr på

kr 1500.- i etterkant for vask som leietaker har unnlatt å utføre før avreise.

Søppel kastes i container ved uthus ved hyttene.

 

Gebyr ved avbestilling antall dager før ankomst:  30 dg.15%.   14-30 dg.30%.   3-13 dg.75%.   2 dg.90%. 

Nøkkelhenting

Det er nøkkelskap ved siden av inngansdør på hytta som benyttes når fjellstua er stengt. Kode blir tilgjengelig v bestilling.

Veibeskrivelse

Vinter.
Valdresflya er vinterstengt frem til ca. 1 april. Gå på ski fra parkeringsplass på Garli, (nord for Beitostølen) i løypenettet og transportløyper inn til Haugseter. ca. 12 km. 

 

Fjellstua er ikke åpen i påsken 2024.

 

Skutertransport

En vei eller tur/retur kr. 1000/2000.-

tlf. Knut 41518075.
 
Sommer.
Fra Øystre Slidre eller Vågå RV 51  ta av v/ bomvei "Jotunheimvegen" v/ Bygdin, 13 km. til Haugseter.
Fra Skåbu til Haugseter på bomvei "Jotunheimvegen" ca. 38 km.

 

Avstand fra

Beitostølen:  24 km
Fagernes: 62 km
Skåbu: 38 km
Lillehammer: 130 km

Turtips

Haugseter Fjellstue er et perfekt mål for alle som ønsker naturopplevelser, og er et av få områder hvor stølsdrifta fortsatt lever. Flott høyfjellsterreng ved porten av Jotunheimen så vel sommer som vinter. Du kan prøve fiskelykken i Vinstervatnet eller i alle de flotte fiskevannene i området rundt som ligger i statsallmenning.

Her er stølsveier og krøtterstier i natur-skjønne omgivelser, og både liten og stor kan finne utfordrende og artige tilbud.

Spisesalen på Haugseter er blitt kjent som et av områdets beste spisesteder. Er du på jakt etter en unik ramme rundt dine sammenkomster, bør du absolutt vurdere oss. Her serveres alt fra stølslapper med syltetøy, god hjemmelaget husmannskost til rikelige festmåltid og Haugseter har alle rettigheter.

 

Vinter: Flott fjellterreng 1030 moh. Stikka/kvista løyper, DNT eller transportløyper med mest flatt og småkupert terreng.
Fint utgangspunkt for turer til Heimdalen/Oskampen eller Bessheim. Storeskag-Haldorbu-Liomseter. Bygdin eller Valdresflya.

Løypenettet går forbi hytteveggen.
 
Sommer: DNT sine merkede løyper på topper etc. Fin grusvei "Jotunheimvegen" forbi hyttene ca. 50 km. fra Bygdin til Skåbu, godt egnet og populær for sykkel. Ca. 30 min. kjøretur til Gjendesheim m Gjendebåten / Besseggen etc.

 

Jakt og fiske

Mulighet for fine fangster på stang i vann, bekker og elver sommer og høst, en halvtimes kjøretur eller en time eller to gangavstand fra hyttene. Fjellstua leier ut fiske i Vinstervatnet m/båt. Eget røkeanlegg for fjellstua og våre gjester. Ørreten i Vinstervatnet har iflg. Øystre Slidre fjellstyre en snittvekt på ca. 600 g.

Fiske guide  Ove 419 27 320


Fiskekort for Øystre Slidre statsallmenning for stangfiske/oterfiske i elver og vann i kommunen kan kjøpes på inatur.no eller på fjellstua. Også isfiske.
Jaktkort for Øystre Slidre statsallmenning kan kjøpes/søkes på inatur.no.

 

Tips

Fin dagstur/rundtur til fots med spinner eller fluestang: Urektjern - Blåtjern - Litjern og ned til Haugseter.

Stor fisk i Flytjerna og Fisketjerna på Valdresflya.

Andre aktuelle tilbud