Blerekbu - Flott hytte i Mo i Rana med god standard og fiskemuligheter .

Blerekbu ligger ved Blerekåga ca.100 meter fra Steintjønna. Hytta har god standard med tilsammen 9 sengeplasser. Fiskemuligheter et slukkast fra hyttedøra. OBS: SE EGEN INFO OM COVID-19 lengre ned

Størrelse og ankomst

Senger til
9 personer
Antall soverom
3
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
5 km (sommer)
10 km (vinter)

Adresse

Adresse
Blereken
Poststed
8630 Storforshei

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Rana Fiskerforening

Siri Jakobsen

47032262

rana.fiskerforening@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Om hytta

Nye Blerekbu er foreningens nyeste hytte. Den ligger ved Blerekåga ca 100 meter fra Steintjønna. Hytta har god standard med 3 soverom og tilsammen 9 sengeplasser, 3 sengeplasser i hvert soverom. Oppholdsrom med kjøkkenkrok, stue og eget vaskerom. Oppvarming er vedovn. Gass til matlaging. Lys og strøm til radio er fra solcellepanel. Hytta har stor veranda i sørenden.

Kun medlemmer av Rana Fiskerforening har rabatt på leie av hytta. Velges ved bestilling. Kvittering for leie av hytta forevises ved henting av nøkler. 

Alle kan leie hytta. Utleiepriser er kr. 800 pr døgn for leie av hytta, kr. 1000 pr døgn i helger, for ikke medlemmer og kr. 500 for medlemmer av Rana Fiskerforening. Ønsker du medlemskap i rana fiskerforening logg inn på: https://minside.njff.no/Account/Login . For nye medlemmer koster hovedmedlemsskap kr.605,-. Er du allerede medlem av annen forening tilsluttet NJFF, velg da sidemedlemsskap som koster kr.175,-. Utleieperioden i påsken er forbeholdt forenings medlemmer, hvor perioden deles i 2 og leietakere velges etter loddtrekning. Kontakt hytteutvalget for leieønske i påsken.

 

 

 

Praktiske opplysninger:

Du må selv ta med forbruksartikler som:  tørkepapir, stearinlys ol. Husk også å ta med tilbake søppel. Ikke sett igjen mat. Husk å levere nøkkel på Krokstrand kafe når du kommer ned.

Det er pute og dyner på hyttene, men ikke sengeklær. Det er påkrevd bruk av lakenpose for bruk av pute og dyne. Evt kan egen sovepose medbringes.

Det forventes også at leietakerene har tilstrekkelige kunnskaper i forhold til bruk av vedovn, gassbluss, øks og sag.

Hunder er velkomne, men ikke i senger, stoler eller sofaer! Husk å grave ned hundeskitt i god avstand fra hytta. Området ligger i et distrikt med både sau og rein på beite, så husk å respektere båndtvang. Like ved hytta er en sikringshytte. Den disponeres av de som har tilsyn med Blerekbu. Utedo er åpen og tilgjengelig for andre turgåere.

Hyttene skal vaskes før avreise! 

 God Tur!

MVH Rana fiskerforening

 

 

 

 

 

Hyttedetaljer:

 • Antall soverom til utleie: 3
 • Det er 1 dobbelseng og en enkel seng i hvert soverom
 • Ankomst tidligst kl 14.00
 • Avreise senest kl 13.00
 • Avstand fra vei (Kaffebekken) er 5km på sommerrute
 • Husdyr tillat, ikke i senger eller møbler
 • Oppvarming er vedovn
 • Installert solcelleanlegg for lys
 • Vaskerom inne i hytta
 • Toalett er utedo i nærhet
 • Koke og stekemuligheter på gasskomfyr
 • Kokekar og dekktøy for inntil 12stk
 • Pute og sengeklær, lakenpose eller sovepose må tas med.

 

Bruk av motorisert ferdsel er ikke tillat: Det er ikke tillatt for leietakere å kjøre snøscooter eller annen motorisert ferdsel til våre hytter. Dette er brudd på motorferdselsloven og vil medføre utestengelse fra fremtidig utleie. Det blir etter behov søkt dispensasjon for transport av nødvendig utstyr til hyttene, men dette skal kun utføres av hytteoppsyn, eller de hytteoppsynene engasjerer. Henvendelser til foreninga om å anbefale søknader om dispensasjon for privatpersoner ifm ordinær utleie vil ikke bli behandlet.

 

Nyttige linker:

Hjemmeside

Statskog – Fiske info for Nordland

Statskog – Småviltjakt info for Nordland

Inatur – Kjøp av jakt- fiskekort og kart på nett.

NJFF butikken – kjøp av kart

ut.no – Samarbeid mellom NRK og DNT på nett med div aktiviteter og turforslag.

https://www.fhi.no/nyheter/2020/rad-om-fritidsreiser-innenlands-som-gjelder-fra-21.-april/

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Leietaker vasker før avreise og forlater hytta i den stand man selv ønsker å finne den.

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 75% av beløpet.

Ved avbestilling inntil 21 dager før oppholdet starter refunderes 50% av beløpet.

Ved avbestilling mindre enn 14 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Nøkkelhenting

All utleie av hyttene skjer via inatur.no  Nøkkel depot for hyttene er Krokstrand kafe på Krokstrand. Når hytta er betalt så mottas en kvittering på email. Denne og vises frem når nøkkel skal hentes ut. Det tas 200kr i depositum for nøkkel, og fås tilbake når nøkkel leveres tilbake ved endt leieperiode.

Veibeskrivelse

Ankomst og kart: Adkomst sommer er sti 2 fra parkeringsplass Kaffebekken. Ved stor vannføring i elva anbefales det å bruke sti 1 litt lengre opp på andre siden av elva. Se  vedlagt kartskisse stier.

Ca 5km.  1-1,5t lett gange til hytta på fin sti. Vinterrute er snareste fra Elvmøthei over Jordbekkvatnan ca 10km. Ca 3-4t på ski.

Vi anbefaler leietakerne å skaffe seg siste utgave av kart for område

Dunderlandsdalen. Kart er utgitt av Statens Kartverk og heter «Mo i Rana – kartnummer 137″.  Et søk på nett gir deg flere forhandlere og det er også mulig at din lokale bokhandel har dette, i tillegg er det lagt til en link nederst på siden til kjøp av kart i NJFF-butikken.

Turtips

Fiskemuligheter: Blerekområdet består av mange vann, tjønner og elver hvor det er fisk i de fleste av disse. Hovedbestanden er ørret, men det er også kommet røye i deler av vassdraget. Kvaliteten kan være varierende, men er stort sett veldig bra kvalitet på ørret. Det finnes noen vann med storvokst røye med dårlig matkvalitet, men noen plasser av ypperlig kvalitet. Området forvaltes av Statsskog. Husk fiskekort.

Andre aktuelle tilbud