Søvass stua i Drangedal. Fløtningstue i fantastiske omgivelser!

Søvass stua, idyllisk gammel fløtningstue som ligger svært idyllisk til med flott utsikt over vannet. Perfekt utgangspunkt for friluftsliv! Kano og fiske er inkludert i leien! Se video!

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger til
3 personer
Areal
30 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,4 km (sommer)
8 km (vinter)

Video

Om oss

Med fokus på gode jakt-, fiske- og
naturopplevelser!

Åse Vøllestad skogen as kan tilby varierte aktiviteter i kombinasjon med overnatting i en av våre mange hytter på Drangedals største skog- og utmarkseiendom. Eiendommen ligger sør/vest i Drangedal i nærheten av Gautefall.

 

  • Hytteutleie for familier, næringsliv, jakt/fiskegrupper
  • Småviltjakt
  • Storviltjakt
  • Fisking 
  • Gapahuk med bålplass

 

Ta kontakt for tilbud på gode opplevelser!

Pål Kirkeby tlf 930 27011.

paal@aase-vollestad.no

Tor Fjellheim tlf 480 00131

tor@aase-vollestad.no

 

Følg Åse-Vøllestad skogen på Facebook

 

Kontakt oss

Åse Vøllestad skogen as

Pål M. Kirkeby

930 27 011

paal@aase-vollestad.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Søvass stua:

 

Hytta er opprinnelig en gammel fløtningstue fra ca. 1870 som ble brukt av skogsarbeidere i forbindelse med den storstilte fløtningen som skjedde  i området tidligere. Den ligger svært idyllisk til ved en gammel fløtningsdam der 2 vann møtes, Holmvann og Søvann.

I nyere tid er hytta blitt pusset opp og oppgradert en del, men området har fortsatt preg av tiden fra skogsarbeid og tømmerfløtning.

Se video for inntrykk av området.

Hytta har ikke innlagt vann eller strøm, men det er solcelleanlegg som gir lys, gasskjøleskap og -komfyr.

Opplegget er basert på selvbetjening og at gjest får kode til nøkkelboks etter bestilling.

 

Hytta består av et rom som inneholder kjøkkenkrok, spisebord med 4 stoler, familiekøye med 3 sengeplasser, sofa, 2 stoler og bord. Det står et hundebur i hytta

Oppvarming skjer med vedovn eller med fyr på peisen, ved er med i leie.

Kjøkken har gasskomfyr og - kjøleskap, kjøkkenutstyr, dekketøy og glass til minst 4 personer.

Vann må hentes i vannkanner.

Det er utedo.

Må ta med toalettpapir, tørkepapir, kjøkkenhåndkle, fyrstikker.

 

Dårlig mobildekning i området.

Hytteleie inkluderer fiske på eiendommen. Kano ved hytta som kan brukes til å utforske vann i nærheten. Ypperlige padlemuligheter i Holmvann og Mjonnvann! Bruk vest!

her er oversikt over fiskeområdet: 

Fiskekort i Åse-Vøllestad skogen | inatur.no

 

Opplegget er basert på selvbetjening og at gjest får kode til nøkkelboks. Informasjon og nøkkelkode blir sendt på e-post i forkant av leieperiode.

Hytta skal rengjøres skikkelig ved avreise og etterlates i en slik stand at det er hyggelig for neste gjester! Oppdager du at hytta er dårlig rengjort ved ankomst ta kontakt med utleier umiddelbart.

Ved dårlig renhold vil leietaker bli fakturert for utgifter med å få hytta rengjort. Vi sjekker hytter regelmessig.

 

På sommer er det ca. 400 meter å gå fra vei. De som leier hytte har adgang til å bruke veien så fremt det ikke er i tæleløsning som gjør at bruk medfører skade. Det er som regel kjørbart  med bil fra måndeskifte mai/juni, før den tid er mer usikkert. Ta kontakt med utleier for info om veiforhold.

På vinter når det er snøføre, kan man leie snøscootertransport inn til hytta. Hvis dette er av interesse ta kontakt for pris. 

 

Ved inngåelse av leieforhold kort tid før oppholdet tar til anbefales det å kontakte utleier før booking for å avtale nøkkelhenting slik at leitaker er sikker på å få avklart dette.

Hytteregler/Avbestillingsregler

Nøkkelhenting

Vi har nøkkel bokser på alle våre utleiehytter, får kode før ankomst.

Turtips

Hytta ligger på eiendommen Åse Vøllestad skogen. Eiendommen er på ca. 65.000 daa, noe som gir god boltreplass for friluftsaktiviteter.

Søvass stua ligger utrolig flott til ved en gammel fløtningsdam. Her kan man nærmest føle stemningen fra gamle tider med skogsarbeid og fløtning i lange vårdager. Perfekt sted for avkobling, eller et aktivt friluftsliv med turgåing og fisking. Den gamle Saltveien som nylig er blitt merket går rett forbi, denne gikk opprinnelig helt fra Drangedal til Risør.

Terrenget er en god blanding av skog, myr, vann og elv. Ypperlig turterreng, både i skog og hei og langs våre mange kilomter med skogsbilveier. Skogsbilnettet er også fint til sykling.

Gode fiskemulighteter i våre mange vann og elver. Det er gratis stangfiske under oppholdet på denne hytta. Kano ved hytta man kan låne, husk vest.

Det er også mulig å leie jakt i forbindelse med hytteoppholdet.

På sommerstid er det flotte svaberg og vann for bading og avslapping. På kvelden eller tidlig morgen kan man reise på safari og se etter elg og andre dyr på en av våre mange viltåkere.

På vinter er ikke veier brøytet, men da kan man enten gå på ski eller vi kan tilby snøcootertransport. Ta kontakt for tilbud om transport med snøscooter.

Andre aktuelle tilbud