Heggvassbu. Hytte i nydelig natur.

Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn. (Se rabatter for medlemmer)

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 16:00

Beliggenhet

Kontakt utleier

Bodø JFF

Tom Rasmussen

412 70 777

torasmu@hotmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Bodø Jeger- og Fiskerforening, Postboks 535  8001 BODØ  

E-mail: bodo@njff.no

Hjemmeside: www.bjff.no

For generell informasjon om alle våre hytter, undermeny HYTTER på hjemmesiden for mer info!

 

Hytteoppsyn:

Adolf Bakke, Høgåsen 32, 8050 Tverlandet

Tlf 908 75 190

adolfbakke@gmail.com

 

 

 

Om hytta

Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn. Ved demninga er det naust og båt som tilhører hytta. BJFFs naust er nr 2 fra høyre. Heggvassbu er en liten hytte med 2 køyer, samt hems med 2 madrasser. På hytta finnes vedovn, peis, solcelleanlegg og 2-bluss gassapparat. Den ble opprinnelig satt opp av finerkasser som deler til Starfighter jagerflyene ankom Bodø i , og i ettertid er den kledd med panel. Deler av fineren kan sees flere steder i hytta. Hytteoppsynet har i de senere år oppgradert hytta slik at den nå fremstår som ei koselig familiehytte, og har absolutt sjel! Utenfor hytta er det opparbeidet platting med grillplass. På hytta finnes også leker for små barn.

Praktiske opplysninger:

Du må selv ta med forbruksartikler som: Toalettpapir, tørkepapir, stearinlys ol. 

All søppel og annet avfall skal tas med tilbake. Ikke sett igjen mat.
Du må også ha med sovepose, da det ikke er dyner på hytta.

Hunder er hjertelig velkomne, men ikke i senger, stoler eller sofaer!

Røyking på hytta er ikke tillatt.

Hytta skal vaskes før avreise! Dette faktureres ved manglede vasking med minimum kr 1000,-

Hytte-/Avbestillingsregler

Informasjon og vilkår for hytte- og båtutleie av Bodø Jeger- og Fiskerforening:

Bodø Jeger – og Fiskerforening er en frivillig og dugnadsbasert medlemsforening. Våre utleietilbud er primært for våre medlemmer, men da vi som en del av vårt formål har å fremme friluftslivet i Norge er våre tilbud også åpne for andre medlemmer i Norges Jeger- og Fiskerforbund og for allmenheten. Det er imidlertid viktig å være klar over at dette ikke er et kommersielt tilbud. Leier man hytte eller båt av oss, så er det på samme vilkår og forutsetninger som for våre egne medlemmer, bortsett fra at vi tar en høyere utleiepris for ikke-medlemmer. Vi har ingen ansatte som på kort tid kan ordne opp i feil og mangler eller bistå hvis leietaker ikke «får ting til». Våre rutiner er lagt opp til at hytter og båter drifter seg selv. Dette innebærer at alle må ta ansvar og behandle alt på en skikkelig måte, samtidig som man gir tilbakemelding når det oppdages feil og mangler. Vi har heller ingen avbestillingsmulighet, men ved uforutsette hendelser, for eksempel når været umuliggjør sikker ferdsel, er vi fleksible i forhold til å finne et nytt tidspunkt.
For å sikre at de som leier våre hytter og båter ikke setter seg selv i fare må leietakere akseptere følgende regler og kunnskapsbakgrunn:
Jeg har kunnskap om bruk av vedovn, sag og øks.
Jeg har kunnskap om bruk av gassbluss for matlaging.
Jeg kan bruke GPS eller kart og kompass.
For hytter med båter og for båtutleie kreves det også:
Jeg har kunnskap om bruk av båt og jeg kan ro.
Jeg har kunnskap om bruk og operasjon av to- eller 4-takts båtmotor med snorstart.
Jeg aksepterer følgende regler:
Ved all bruk av båt skal redningsvest brukes. 
Regler og oppslag i hytter og naust skal leses og følges.
Mat og matrester, tomgods og søppel skal tas med hjem.
Regler for jakt, fiske og motorferdsel skal følges.    
Det er ingen avbestillingsordning.

For spørsmål om leie, ta kontakt med hytteoppsyn Adolf Bakke (908 75 190), leder hytteutvalget Tom Rasmusen (412 70 777) eller nestleder hytteutvalget Jan Ole Østensen (904 16 772). Infoskriv ligger også tilgjengelig på hytta.

Leietakere
Hytta kan leies av alle, men det er differensiert leiepris for medlemmer i Bodø Jeger- og
Fiskerforening (BJFF) eller medlemmer i øvrige foreninger tilsluttet Norges Jeger- og
Fiskerforbund (NJFF), og ikke-medlemmer. Det hakes av for NJFF-rabatt for medlem ved leie hos
inatur. For å få medlemspris skal medlemskort i NJFF og kvittering for betalt hytteleie forevises ved
henting av nøkler. Leietaker plikter å legitimere seg hvis utleier ber om dette.

Hytta leies ikke ut på langtidsleie eller til næring.
Leieperiode
Leieperiode helg er fra fredag kl 16 til søndag kl 16.
Leieperiode døgn er fra kl 16 til kl 16 neste dag. På hytter hvor man er avhengig av båt gjelder leieperiodenfra man forlater/ankommer naustet. Hvis nøkkel ikke leveres innen første arbeidsdag etter leien, vil leietaker bli belastet for utleiedøgn inntil nøkkel leveres.
Refusjon av leie
Normalt refunderes ikke betalt leie.
Utestengning
Styret har rett til å utestenge leietakere for kortere eller lengre perioder ved misbruk av utleiereglene
eller mislighold av leieavtale. Mislighold av leieavtale kan medføre erstatningsansvar.

 

Nøkkelhenting

Nøkkeldepot:

Joh Løvold Handel
Tollbugata 9
8006 Bodø

Åpningstider
Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

Kontakt oss
 +47 75 54 13 00
 th@johlovoldhandel.no

Veibeskrivelse

Adkomst:
Ca 40 minutter med bil fra Bodø til demninga på Heggmovatnet. Nyveien (den asfalterte) opp til demninga er nå stengt med automatbom nede så det må kjøres via gammelveien. Veien er låst med bom, men nøkkelen passer i en av låsene på bommen.  Lukk bommene etter dere både opp og ned, og vær obs på at bommen har to eller flere låser, så sjekk på baksiden også. Parkering på parkeringsplassen ved demninga. Det skal ikke parkeres nede ved naustene eller på stranda.

 

Videre med BJFF's båt fra demninga til hytta. Turen over vannet tar ca 45 minutter. Etter pålegg fra Bodø Kommune er det ikke anledning for leietakere å bruke egen båt. 

 

Leietaker må ta med bensin på egen kanne. Denne helles over på bensintanken og det blandes i olje. Det skal være 1% olje i bensinen, dvs 0,5 dl for 5 L bensin, 1,0 dl for 10 L bensin ovs. Olje står i naustet. Det skal være 2 oljekanner der. Bruk fra den som er åpnet og gi beskjed til hytteoppsyn eller nøkkeldepot når den siste kanna åpnes. Vær veldig nøye med blanding av olje, og bruk kun ny bensin. For mye olje gir soting og problemer med motoren. Det går ca 5 L bensin tur/retur Heggvassbu, men det er fornuftig å ha med mer bensin da du kan risikere at selve tanken til motoren er helt tom, og i dårlig vær går det mer bensin. Bensintanken, trakt, verktøysett til motoren og redningsvester finner du også i naustet. Husk å surre fast årer og øvrig utstyr i båten slik at dette ikke blir borte.

 

Fortøyning/oppbevaring av båten ved demninga: Båten er merket BJFF og ligger i dragfortøyning ved demninga når det er nok vann i Heggmovatnet til at bassenget ved demninga er fyllt opp. På sommeren når det er lite vann står båten på henger ved naustet og må settes ut og tas opp av leietaker. For å sette ut/ta opp båten må man ha bil med hengerfeste og 4-hjulstrekk med god bakkeklaring. Vi ser at dette kan være til hinder for at enkelte kan leie hytta, men er slik vi ser det eneste utvei for å unngå skader på båt og motor. 

 

Disse instruksjonene på Inatur er ikke utfyllende. Se foreningens hjemmeside  HYTTER/Heggvassbu for mer info angående hytta og bruk av båt for adkomst.

 

Turtips

Jakt- og fiskemuligheter: Det er fint jaktterreng både for li- og fjellrype, men bestanden er lav. Det er også elgvald i området. Dette forvaltes av Statskog. Det er fiskemuligheter i Heggmovatnet og i Bogvatnet. Heggmovatnet har hovedsaklig røye i alle størrelser og en del fin ørret. I Bogvatnet er det stort sett småfallen ørret og røye, men det går rykter om at vannet også huser noen store ørreter. Det er fritt fiske med garn i både Heggmovatnet og Bogvatnet. Det kreves imidlertid gyldig fiskekort for fiske med stang og håndsnøre. Max tillatt maskevidde er 24 mm, og det er ingen begrensing på antall garn.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info under Praktiske opplysninger på hovedsiden Hytter/ Eiendom

Kart: Aktuelt kart for området er i M711 serien: 2029I Valnesfjord i 1:50000 og  Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse: Det er mye myr i området så ordentlig fottøy anbefalles. Hytta ligger i et unikt alpint område og mulighetene for toppturer og tinderangling er svært gode. Det er brukbar dekning på Telenors og Netcoms mobilnett ved hytta.  

Andre aktuelle tilbud