Skjelbreibua - Gausdal Vestfjell / Langsua Nasjonalpark

Trivelig åpen bu med utleierom. Flott beliggenhet og utsikt over Skjellbreidsvatnet og Djuptjernkampen. Et eldorado for jakt, fiske og hare- og elghundtrening.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
6 personer
Antall soverom
2
Areal
25 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
6 km (sommer)
25 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedovn. Ved er inkludert i leien.
Strøm
Nei. Ta med starinlys og evnt. lampeolje.
Toalett
Utedo. Ta med toalettpapir.
Vann
Sildrende fjellvann fra Skjellbreidbekken.
Dusj
Nei, men ta gjerne et friskt bad i Skjellbreidsvatnet.
Kokemuligheter
På vedovn. Ta gjerne med eget stormkjøkken og gassboks.
Oppbevaring av mat
Matkasse under kjellerlemmen.
Sengetoy
Madrasser og hodeputer. Ta med egen sovepose og putetrekk.
Kjøkkenutstyr
Dekketøy og kokekar.

Veibeskrivelse

Adkomst sommer: Vær obs på at FV 204 stenger på kort varsel ved snøfall. Korteste vei inn til bua er fra Grytsetra (vegen inn til Grytsetra åpner vanligvis rundt 1. juni). 1,5 til 2 timers gange langs merket rute.  Skjellbreibua er et «nav» i løypenettet på sommeren. Det går merka stier til Liomseter, Lenningen, Toftsetra, Grytsetra, Reinsjøbua og Tapptjerndalen.

Adkomst vinter:  Det er ikke merka løype inn til bua om vinteren, men det går ei umerka skuterløype innover dit som blir kjørt med ujevne mellomrom. Blant annet av Eidsiva energi som måler snømengden i området. Ta gjerne kontakt med fjellstyret for førerapport.

Skitur med utgangspunkt Værskei: følg den vinterstengte fylkesveg 204 fram til Ormtjønnsvegen (også vinterstengt). Følg Ormtjønnsvegen nesten fram til Toftsetra. Der svinger  skutersporet (kan være nedsnødd og vanskelig å følge) vestover og strake veien inn til Skjellbreibua i lett fjellterreng. Fra Værskei  til Skjellbreibua er det  ca. 25 kilometer. Ikke avlåst/låst

Om oss

www.gausdal-fjellstyre.org

Kontakt oss

Gausdal fjellstyre

+47 61 22 32 35

gausdal@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Her var det felæger tidligere, og det har vært hestefølge her, senest i 1986.

På Skjellbreibua er det et oppholdsrom som står åpent for alle fjellfarende. Oppholdsrommet har to sengeplasser.  I tillegg er det et avlåst soverom med fire sengeplasser.

De som vil være sikre på å få sengeplass ved ankomst kan leie dette rommet.

Det avlåste rommet er på 9 m2. Den delen som står oppe består av et rom på ca. 16 m2 med to sengeplasser og fungerer som felles oppholdsrom/kjøkken.  Hytta ligger i åpent lende med fin utsikt over Dokkdalføret. Maks 6 personer.

Skjellbreibua er et kjempefint turmål hele året. Utleies fast i småviltjakta 15/9-5/10. Da disponerer leietaker hele bua.

Adkomst sommer: Korteste vei inn til bua er fra Grytsetra. 1,5 til 2 timers gange langs merket rute.  Skjellbreibua er et «nav» i løypenettet på sommeren. Det går merka stier til Liomseter, Lenningen, Toftsetra, Grytsetra, Reinsjøbua og Tapptjerndalen.

Adkomst vinter:  Det er ikke merka løype inn til bua om vinteren, men det går ei umerka skuterløype innover dit som blir kjørt med ujevne mellomrom. Blant annet av Eidsiva energi som måler snømengden i området. Ta gjerne kontakt med fjellstyret for førerapport.

Skitur med utgangspunkt Værskei: følg den vinterstengte fylkesveg 204 fram til Ormtjønnsvegen (også vinterstengt). Følg Ormtjønnsvegen nesten fram til Toftsetra. Der svinger  skutersporet (kan være nedsnødd og vanskelig å følge) vestover og strake veien inn til Skjellbreibua i lett fjellterreng. Fra Værskei  til Skjellbreibua er det  ca. 25 kilometer.

Hytteregler/Avbestillingsregler

Leietaker vasker før avreise. Ved mangelfull vask sendes krav på kr. 1500,-. All søppel tas med til nærmeste søppelcontainer som du finner ved Holsbru Kafè, Kittilbu Utmarksmuseum eller Værskei. Leietaker har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Gausdal fjellstyre refunderer 75 % ved slik avbestilling. Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon. Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring.

Vis hensyn til andre fjellfarende.

Nøkkelhenting

Nøkkel til hytta kan (mot framvisning av bookingbekreftelse) hentes hos Circle K, Segalstad Bru, Vestringsvegen 1, 2651 Østre Gausdal. tlf 61 22 46 50. Åpningstider: Mandag-fredag kl. 06.00-22.00, lørdag 08.00-22.00, søndag 09.00-22.00 

 

NB! Sjekk at du har fått rett nøkkel før du reiser til fjells.

Turtips

Djuptjernkampen 1325 m.o.h. Ca. 4 km. Kampen grenser mellom tre kommuner Gausdal, Nord-Aurdal og Nordre Land. Varden på toppen er markert med ei  kronrøys. Fin tur med sjelden vakker utsikt. Merradumpa innunder Djuptjernkampen. ca. 2 km. Historien sier at i tjernet Merradumpa fant man hodeskallene til flere bjørner. Bjørnen søkte seg ned i tjernet når den kjente den skulle dø. Reinsjøbua. ca. ca. 4 km. Flott tur over Skjellbreidskampen til Reinsjøbua, som er en av Gausdal fjellstyres åpne buer. Tapptjerndalsbua ligger innunder Søre Fukhamaren.(krigsminne) ca. 3 km. Bua ble sprengt og brent av tyskerne i 1944. Ungdommen i Skrautvål bygde opp igjen bua i 1945. Det var fem karer fra Milorg som lå i dekning her inne pga. illegalt arbeid. En gruppe tyskere kom overraskende på karene og under kampene som oppstod ble to mann drept, de tre andre klarte å flykte. Grunnen til at tyskerne var her inne med 40 mann var at de hadde satt i gang en storaksjon i området hvor de jaktet på Peder Furubotn og sentralkomitéen for Norges Kommunistiske parti. Operasjonen ble kalt Almenrausch. 9. juni 1944 ble de to drepte, Kjell Skogly og Rolf Arebø gravlagt i Tapptjerndalen av hjemmefrontsfolk. Gravene var der hvor minnevarden står i dag. Sommeren 1945 ble gravene åpnet og bårene ført til Gjøvik kirkegård. Sommeren 1946 ble minnevarden reist med en fin minnetavle i bronse, laget av Ralph A. Stryker.

Skjellbreidsvatnet er et fiskerikt og godt ørretvatn som kan anbefales både sommer og vinter

Andre aktuelle tilbud