Hestebu – hytte mellom Lille Botsvatn og Nutevatn i Valle i Njardarheim

Ca. ti timers gange langs merket turiststi øst for Roskreppfjorden. Alternativt med egen båt. Njardarheim er et flott høgfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
4 personer
Antall soverom
2
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 17:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
21 km (sommer)
20 km (vinter)

Veibeskrivelse

Sommer:
Fra Sirdal : Brokke-Suleskardveien 17 km til Roskreppfjorden.
Fra Setesdal: RV 9 i Setesdal ca. 21 km til Rosskreppfjorden.
Deretter med egen båt (båtrampe ved demningen) 11 km til nordenden av Roskreppfjorden, deretter ca. 8 km (3 timer) fottur over Gråmannsfjell til Nutevatn.
Hvis en ønsker å gå hele veien, følg en merket turistløype øst for Roskreppfjorden ca 30 km (10 timer) fra Øyvassbu-Svartenut-Bossbu og videre mot Kringlevatn.
Vinter: Ca 20 km på ski fra Setesdal ved Åmli/Berg.(Stor stigning/tungt terreng). Passer best for voksne i god form, og i godt vær.

Om oss

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Kontakt oss

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Om hytta

11 km med egen båt (Roskreppfjorden), deretter 3 t gange. Vinterstengt hytte. Fint turterreng. Fra 1988. 

 

Den naturlige innfartsveien til Hestebu er inn Rosskreppfjorden og deretter til fots lnags Gjuvvatn forbi Gjuvvalstøylan og nordover til Kilen i Botnsvatnet. Der ligger båten. Båten er en Linder 440 aluminiumsbåt. merket med Statskog.  Det medfølger også en 4 hk motor med båten men du må ha med bensin selv. Bruk to-takts miljøbensin fra f.eks. Felleskjøpet.  For å komme nærmest mulig Hestebu med båten så kjører du båt fra Kilen tvers over Botnsvatnet og trekker båten gjennom Snorrevadet, og ror bort til hytta som ligger i vestenden av vannet. Båten i Kilen disponeres av leietakere av hytta, båten blir lagt i opplag 8.oktober. Ta med redningsvester. 

 

Se kundeanmeldelser fra tidligere besøkende.

 

Hytteregler/Avbestillingsregler

Generell informasjon

Ved grilling og bålbrenning skal det vises ekstra stor forsiktighet, og der det er innført bålforbud i kommunen skal det respekteres. 

Oppvaskhåndkle/oppvaskklut, stearinlys, fyrstikker og dopapir er forbruksvarer og kan ha gått tomt.

Ta med reserve.  Røyking er ikke tillatt i våre hytter. 

Vennligst gi oss tilbakemelding på ditt hytteopphold: Gi oss din tilbakemelding her

Råd og retningslinjer for redusert smittefare på Statskog-hytter

Smittepresset på Statskogs hytter er relativt lavt. For å redusere risikoen ytterligere ber vi alle leietakere følge råd og retningslinjer på helsenorge.no og fhi.no og råd og retningslinjer i informasjon under. Statskogs hytter skal ikke brukes til oppholdssted under karantene. 

Hvis du mistenker smitte

før hytteoppholdet

 • ikke oppsøk Statskog-hytta. Kontakt vårt friluftstorg, tlf 742 13 000.

under oppholdet

 • avslutt oppholdet og ta rask kontakt med vårt friluftstorg, tlf 74213000 slik at vi kan redusere smitterisiko for nye leietakere.

etter oppholdet, inntil 14 dager

 • ta kontakt med vårt friluftstorg, tlf 742 13 000 slik at vi kan redusere smitterisiko for andre leietakere.

Statskogs friluftstorg er betjent mellom 08.00 og 15.30. E-post friluftstorget@statskog.no 

Forholdsregler ved ankomst og avreise

 Ved ankomst til hytta

 • Vask alle berøringsflater (håndtak og lignende). Bruk helst engangsklut med såpe og vann
 • Ha med deg engangskluter, såpe, engangsutstyr for bespisning og toalettpapir
 • Ønsker du å bruke hånddesinfeksjon, må du ta med dette selv

Ved avreise fra hytta

 • Gjør ordinært renhold med såpe og vann
 • Husk spesielt vask av alle berøringsflater (håndtak, armlener og lignende).

 Med ønske om et opphold i norsk natur, fri for stress og smitte!

Nøkkelhenting

Nøkkel:

 • Leietakere som skal til hytter via Rosskreppfjorden, henter nøkkel til hytte og bom i kodeboks på garasjeanlegg ved  Rosskreppfjorden.
 • Hyttenøkkel til Skjerevasshytta og Øyarvassbu må hentes enten ved garasjen i Flatestøl eller ved Rosskreppfjorden.

 

 • Alle som skal inn bommen i Flatestøldalen og videre mot Svartevassmagasinet henter nøkkel i kodeboks på garasje 200 meter før bommen på anleggsvei mot Svartevannsmagasinet. Garasjen er siste bygning på venstre hånd før du kommer til bommen. Garasjen er brun og har villmarkskledning. 

 

 • Koden til nøkkelboksen fås ved henvendelse til Friluftstorget tlf. 74213000 tast 1, mellom kl. 0800-1530 mandag til fredag. Evt. e-post til friluftstorget@statskog.no (samme åpningstid). Koden må hentes i god tid før avreise. 

 

 • Som leietaker vil du få utlevert nøkkel til bomvei i tillegg til hyttenøkkel

 

Vårt tilsyn på hyttene i Njardarheim er: Rolf Nilsen, Sirdalsveien 7388, 4443 Tjørhom

tlf.  418 40956, e-post: sinnesrep@gmail.com

 

Turtips

Njardarheim:

Et flott høgfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene. De lavest beliggende delene av området ligger fra 500 moh, og høyeste toppen er Urddalsknuten på 1434 moh. Området er dominert av de tre vannkraftmagasinene Blåsjø, Svartevassmagasinet og Roskreppfjorden.

 

Adkomst til store deler av området er med utgangspunkt fra Brokke-Suleskardveien, og med båt inn de to store vannkraftmagasinene Roskreppfjorden og Svartevassmagasinet. 

 

Snø og brøyting:

Brokke/Suleskardveien STENGER 1.november og åpner ikke før tidligst 20. mai. Veien opp fra Brokke-Suleskard veien og til båtrampe ved Rosskreppfjorden har ingen organisert brøyting eller strøing. Veien inn Flatestøldalen til Svartevassmagasinet har ingen fast brøyting. Generelt må det tas hensyn til vær og føre. Kjøring skjer på eget ansvar. Været snur fort og kjøreforholdene i fjellet kan bli vanskelig tidlig på høsten.

Vær oppmerksom på at snø og is kan ligge lenge i fjellet. Det er ikke uvanlig at det ligger is på Rosskreppfjorden og Svartevassmagasinet  fram til 20. juni. 

 

Ferdsel på regulerte vannmagasin:

Ved bruk av båt vær obs på at store vannmagasin kan være lunefulle og vannstanden kan variere mye. Ved ferdsel på vannmagasin, bruk sjødyktigbåt med kraftig nok motor. Husk redningsvest og følg med på værmeldingen.

 

Vær obs på istykkelse på vann og bekker -  vannmagasin spesielt.

 

Booking av hytter i forbindelse med småviltjakt:

Vi kan ikke garantere for småviltdagskort før cirka 1. september hvert år. Jegere som booker hytter lang tid i forveien gjør da dette på egen risiko. Dersom det da ikke blir tilgjengelige dagskort må en eventuell avbestilling av hytta skje etter Statskogs standard avbestillingsregelement.