Namskrokhytta hos Namsskogan fjellstyre

Enkel og koselig bu ved Storelva i Namskroken i Børgefjell nasjonalpark. Ypperlig utgangspunkt for småviltjakt, fiske, multeplukking og fjellturer videre innover i nasjonalparken.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
0
Areal
15 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
4 km (sommer)
8 km (vinter)

Adresse

Adresse
Namskrokhytta
Børgefjellveien 291
Poststed
7890 Namsskogan

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Om hytta

Generell beskrivelse

Namskrokhytta er bygd i 1971 og senere restaurert og påbygget nytt bislag i 2008. Hytta ligger like ved Storelva ca 2 km inn i nasjonalparken og er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske, friluftsliv og vandring videre innover i en av våre eldste og mest urørte nasjonalparker. Hytta fremstår som enkel og intim med 4 køyer og kjøkkenkrok i samme rom. I Namskroken finner du stor og grov granskog, med kort vei opp til høgfjellet i Børgefjell. Fantastiske fiskemuligheter like ved hyttene og en grei dagstur unna. Tilgjengelige båter ligger ved Belikarvatnet og Jengelskardvatnet.
Det er innført veiavgift på Smalvassveien. Den kan betales via SMS, følg instruksjone ved bomveikasse.
Bomavgift kan også betales på nett se her: www.bit.ly/sWOI6a

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Namskroken i Børgefjell nasjonalpark GPS-pos.: 33W 7219038 – 425982. Skoglandskap, kort vei til høgfjellet i nasjonalparken m.v.. Namskrokhytta gir et fantatstisk utgangspunkt for småviltjakt, fiske, multeplukking og fjellturer. På gode sommerdager er det også idylliske bademuligheter i kulpene i Storelv og oppover langs Namsen.

Vintertransport
Ønsker du transport av bagasje og utstyr - ta kontakt med oss for pris.

Tilbakemelding etter opphold
Vi setter stor pris på tilbakemelding etter opphold på våre hytter.
Følg linken og svar på noen korte spørsmål.

https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter

Alle som har gitt tilbakemelding vil være med på trekking av 2-døgn gratis opphold på en av våre hytter kommende år.

Hytte-/Avbestillingsregler

Informasjon i forbindelse med leie av fjellstyrehytte og COVID-19

  • Alle gjester oppfordres fortsatt til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger, og om du ikke føler deg frisk og/eller har symptomer på COVID-19, skal du ikke besøke en fjellstyrehytte.
  • Desinfeksjonsmidler vil være tilgjengelig på den enkelte hytte, men vi anbefaler alle å sørge for å ha med rikelig med alkoholbasert desinfeksjon selv. Det er viktig at hver enkelt planlegger og gjennomfører håndhygienetiltak både inne og ute.
  • Alle gjester må ta med eget sengetøy som er vasket på minimum 60 grader. Hodeputer som ligger på hyttene er fortsatt fjernet. Kopphåndduker/kjøkkenpapir  tas med av den enkelte gjest.
  • Fjellstyret kan fortsatt heve bookingen, samt bli nødt til å innføre karantene-dager dersom den generelle smittesituasjonen krever det. Som leietaker vil du da få pengene tilbake eller ankomstdato kan endres både i tid og sted (det kan være mulig å besøke en annen hytte).
  • For øvrig gjelder vedtatte bestillings- og avbestillingsregler.

 

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås (innført fra og med 01.06.2021).
Kode oppgis på kvittering.
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Veibeskrivelse

Veiadresse: Børgefjellveien 291

Sommer: Ta av fra E6 ved skilt Børgefjell ved Smalåsen. Følg skogsbilveg ca 3 km til veiende og innfallsport. Følg skiltet og klopplagt sti til hytta.

Vinter: Spør oss om parkeringsmuligheter og veivalg.

Turtips

Fra Namskroken til Mattisflya og videre oppover langs Namsen til Jofossen (ca 3 km). På turen er det mange fine svaberg og kulper for fiske og bading. Ønkser man mer spektakulært landskap kan man fortsette forbi Jofossen til Helvetesfoss.

For molteplukking anbefaler vi Smalfjellet og Bleikarlia.

Har du en drøm om å få ørret av kvalitet og størrelse anbefaler vi turen opp til Bleikarvatnet eller Jengelskardvatnet. Dette er høyfjellvatn av beste sort og fisken er ofte bitevillig om temperaturen er sommeraktig. Isen går som regel ikke før i starten av juli, men da er også ørreten aktiv! Det ligger båt ved begge vatna, denne er disponible for alle.

Andre aktuelle tilbud