Namskrokhytta hos Namsskogan fjellstyre

Enkel og koselig tømmerhytte ved Storelva i Namskroken i Børgefjell nasjonalpark. Ypperlig utgangspunkt for småviltjakt, fiske, multeplukking og fjellturer videre innover i nasjonalparken.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
4 personer
Antall soverom
0
Areal
15 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
4 km (sommer)
8 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedovn og masse tørr ved. Ta med fyrstikker.
Strøm
Nei. Parafinlamper til belysning.
Toalett
Utedo. Ta med klosettpapir.
Vann
Hentes i elva ved hytta.
Kokemuligheter
Propanbluss.
Sengetoy
Sovepose/sengeteppe må medbringes.
Kjøkkenutstyr
Utstyrt med kopper og kar samt annet kjøkken-/spiseutstyr tilsvarende antall senger samt litt til.

Veibeskrivelse

Veiadresse: Børgefjellveien 291

Sommer: Fra Cirkle K-stasjon følg E6 nordover ca 19 km. Ta av til høyre ved skilt Børgefjell. Følg skogsbilveg ca 3 km til veiende og innfallsport. Følg skiltet og klopplagt sti til hytta.

Vinter: Spør oss om parkeringsmuligheter og veivalg.

Om oss

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Kontakt oss

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Generell beskrivelse

Namskrokhytta er bygd i 1971 og senere restaurert og påbygget nytt bislag i 2008. Hytta ligger like ved Storelva, og er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske, friluftsliv og vandring videre innover i en av våre eldste og mest urørte nasjonalparker. I Namskroken finner du stor og grov granskog, med kort vei opp til høgfjellet i Børgefjell. Fantastiske fiskemuligheter like ved hyttene og en grei dagstur unna. Tilgjengelige båter ligger ved Belikarvatnet og Jengelskardvatnet.

Namsskogan fjellstyre har 17 hytter til utleie. Beliggenheten for alle hyttene gir et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser, jakt og fiske. Namsskogan byr på variert og innholdsrik natur, fra skoglandskap til høgfjell.

 

Hyttene kan bookes manuelt mot et fakturagebyr på kr 50,-. Fiske- og småviltjaktkort kjøper du på Inatur. For å få småviltjaktkort med hund i regulert periode (10.-30.september) må det søkes innen 1. april. Les mer om dette på Namsskogan fjellstyre sine hjemmesider.

Det er innført veiavgift på Smalvassveien. Den kan betales via SMS, følg instruksjone ved bomveikasse.
Bomavgift kan også betales på nett se her: www.bit.ly/sWOI6aY

For eventuell snøscooterfrakt ta kontakt.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse:

Namskroken i Børgefjell nasjonalpark GPS-pos.: 33W 7219038 – 425982. Skoglandskap, kort vei til høgfjellet i nasjonalparken m.v.. Namskrokhytta gir et fantatstisk utgangspunkt for småviltjakt, fiske, multeplukking og fjellturer. På gode sommerdager er det også idylliske bademuligheter i kulpene i Storelv og oppover langs Namsen..

 

 

Vedlagte filer

Hytteregler/Avbestillingsregler

Hytta skal ryddes og vaskes før avreise. Du må forlate hytta i slik stand som du ønsker å finne den i ved ankomst. Manglende renhold faktureres

Nøkkelhenting

Nøkler til fjellstyrehyttene hentes ut på Cirkle K-stasjon like nord for Namsskogan sentrum. Tlf 74 33 44 74. Sjekk ÅPNINGSTIDER.

Turtips

Fra Namskroken til Mattisflya og videre oppover langs Namsen til Jofossen (ca 3 km). På turen er det mange fine svaberg og kulper for fiske og bading. Ønkser man mer spektakulært landskap kan man fortsette forbi Jofossen til Helvetesfoss.

 

For molteplukking anbefaler vi Smalfjellet og Bleikarlia.

 

Har du en drøm om å få ørret av kvalitet og størrelse anbefaler vi turen opp til Bleikarvatnet eller Jengelskardvatnet. Dette er høyfjellvatn av beste sort og fisken er ofte bitevillig om temperaturen er sommeraktig. Isen går som regel ikke før i starten av juli, men da er også ørreten aktiv! Det ligger båt ved begge vatna, denne er disponible for alle.

Andre aktuelle tilbud