Mattisstua hos Namsskogan fjellstyre

Mattisstua ligger i Sandådalen ved foten av Steinfjellet. Egnet utgangspunkt for småviltjakt, fjellturer, storørretfiske i Namsen. Robåt og 2 kanoer. Tilknyttet rekreasjonsløypenettet for scooter.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
1
Areal
55 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0,6 km (sommer)
3,5 km (vinter)

Adresse

Adresse
Mattisstua
Sandåsalsveien 304
Poststed
7890 Namsskogan

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Om hytta

Generell beskrivelse

Mattistua ble oppført som skogshusvære i 1951/52 og overtatt av Namsskogan fjellstyre i 1985. Hytta ble restaurert i 2003-04 og fremstår idag med en enkel og grei standard med ett soverom med 4 køysenger. Mulighet for soveplass for 2 på sovesofa på stua.
Mattisstua ligger i Sandådalen fritidsområde, sammen med Sandåstua. Ved hytta er det lagt ut kanoer til fri benyttelse, og 2 km med stillelv gir gode frilufslivopplevelser for både store og små padlere. De siste årene har beveren tilhold i nærheten av hytta. Det er en stor bålplass ved elva, og et lite røykeri. Det følger også robåt med. Det henger flytevester i hytta, men ta gjerne med egen.
Det er innført veiavgift på de fleste skogsbilveier. Denne kan betales via SMS, følg instruksjonen ved den enkelte bomvegkasse. Bomavgift kan også betales på nett se www.bit.ly/2XSzbAD

For eventuell snøscooterfrakt ta kontakt med oss. Hytta ligger forøvrig i tilknytning til rekreasjonsløypenettet og kjøring med snøscooter er mulig ved løysing av kjørelisens hos Namsskogan kommune.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse:

Mattisstua ligger ved elva Sandåa i Sandåmoen statsallmenning vest av Steinfjellet (vest for Støørje). GPS-pos: 33W 7200569 – 416322. Skoglandskap (spredt skog). Bra skogsfuglbiotoper ved hytta.

Andre tillegg og tjenester:
I sommersesong følger det med 2 kanoer ved leie av Mattisstua (i tillegg til vanlig robåt).

Andre opplevelser

Ønsker du flere gode opplevelser fra området anbefaler vi et besøk ved Namsskogan Familiepark - en dyre- og opplevelsespark i naturskjønne områder kun 40 minutter unna (i bil).

For å løse snøscooterlisens på rekreasjonsløypenettet se her:  Hjem - NAMSSKOGAN KOMMUNE (scooterlisens.no)

Tilbakemelding etter opphold:

Vi setter stor pris på tilbakemelding etter opphold på våre hytter.

Følg linken og svar på noen korte spørsmål.

https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter

Alle som har gitt tilbakemelding vil være med på trekking av 2-døgn gratis opphold på en av våre hytter kommende år.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell hytteregler

Før du tar hytta i bruk gjør deg kjent med plassering av brannslukkingsapparat og funksjon av røykvarslere.

Hold god orden i og rundt hytta og forlat den i den stand du selv ønsker å finne den. Før hytta forlates skal gulv, kjøkkenutstyr og annet brukt utstyr vaskes rent.

Vær varsom med utstyr og inventar. Du er selv ansvarlig for hytte og inventar i leieperioden og plikter å melde fra om skader som eventuelt har oppstått.

Hunder er velkommen til våre hytter, men av hensyn til andre gjester og av hensyn til generelt renhold, anmoder vi om at hunder holdes vekk fra senger, sofaer, stoler m.v.

Før du forlater hytta:

  • Sjekk at gass til kjøleskap er stengt og at kjøleskapet er tømt for mat. La døra til kjøleskapet stå åpent for lufting.
  • Sjekk at gass til komfyr er stengt.
  • Sjekk at alle vinduer er lukket.
  • Lag gjerne litt finkløvet ved som nestemann kan bruke til opptenning.

Personlig utstyr som settes igjen på hytta vil bli fjernet.

Brennbart avfall kan brennes i ovnen. Annet søppel og tomgods tas med ned. Det er ikke tillatt å grave ned matavfall. Fiskeslo kan graves ned i god avstand fra hytta og tilstrekkelig dypt slik at det ikke kan graves opp igjen av rev e.l.

I tiden fra og med 1. april og til og med 20. august er det generell båndtvang for hund. Utenom båndtvangstid oppfordres alle til å fortsatt vise hensyn til beitedyr og tamrein.

Vi vil sette stor pris på om du/dere skriver noen ord i hytteboka. For å kunne tilby det du som gjest setter pris på er vi avhengige av både ris og ros. Er det mangler ta snarlig kontakt på telefon 41558176 (sms). Ellers kan du også bruke tilbakemeldingsskjema på vår hjemmeside.

For bestillings- og avbestillingsregler se eget skriv i linken under.

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås.
Kode oppgis på kvittering, se under "Informasjon fra selger"
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Veibeskrivelse

Adresse: Mattisstua (Sandådalsveien 302)

 

Fra Cirkle K-stasjon ta E6 sørover i 1 km. Ta til venstre ved Vertshuset Nam-inn. 1,6 km langs asfaltert vei. Grusvei venstre ca 3 km. Hengbrua, sti ca 500 meter. Båten ligger ved parkeringsplassen. 


Vinter: Ta kontakt for parkering og eventuelt behov for transport.

Turtips

Perfekt til småturer i kano.

På vinteren kan hytta benyttes som utgangspunkt for rekreasjonskjøring med snøscooter da den har egen tilknytning til løypenettet.

Andre aktuelle tilbud