Mattisstua hos Namsskogan fjellstyre

Mattisstua ligger i Sandåmoen statsallmenningen ved foten av Steinfjellet. Egnet utgangspunkt for småviltjakt, fjellturer, storørretfiske i Namsen. Robåt og kanoer følger med.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
6 personer
Antall soverom
1
Areal
55 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0,6 km (sommer)
3,5 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedovn med masse tørr ved. Ta med fyrstikker
Strøm
Solcelleanlegg til belysning.
Toalett
Utedo under samme tak som hytta. Ta med klosettpapir.
Vann
Hentes i bekken ved hytta.
Kokemuligheter
Propanbluss.
Oppbevaring av mat
Kjøkkenskap o.l.
Sengetoy
Sovepose/sengeteppe må medbringes.
Kjøkkenutstyr
Utstyrt med kopper og kar samt annet kjøkken-/spiseutstyr tilsvarende antall senger samt litt til.

Veibeskrivelse

Adresse: Sandådalsveien 302

 

Fra Cirkle K-stasjon ta E6 sørover i 1 km. Ta til venstre ved Vertshuset Nam-inn. 1,6 km langs asfaltert vei. Grusvei venstre ca 3 km. Hengbrua, sti ca 500 meter. Båten ligger ved parkeringsplassen. 


Vinter: Ta kontakt for parkering og eventuelt behov for transport.

Om oss

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Kontakt oss

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Generell beskrivelse

Mattistua ble oppført som skogshusvære i 1951/52 og overtatt av Namsskogan fjellstyre i 1985. Hytta ble restaurert i 2003-04 og fremstår idag med en grei standard. Mattisstua ligger i Sandådalen fritidsområde, sammen med Sandåstua. Ved hytta er det lagt ut kanoer til fri benyttelse, og 2 km med stillelv gir gode frilufslivopplevelser for både store og små padlere. De siste årene har beveren tilhold i nærheten av hytta. Det er en stor bålplass ved elva, og et lite røykeri. Det følger også robåt med. NB! Husk flyte- og redningsvester.

 

Namsskogan fjellstyre har 17 utleiehytter i Namsskogans utmark. Ei utleid på åremål f.t. Beliggenheten for alle hyttene er et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser av forskjellig slag. Namsskogan byr på variert og innholdsrik natur, fra skoglandskap til høyfjell.

Hyttene kan bookes manuelt mot et fakturagebyr på kr 50,-. Fiske- og småviltjaktkort kjøper du på Inatur. For å få småviltjaktkort med hund i regulert periode (10.-30.september) må det søkes innen 1. april. LEs mer om dette på Namsskogan fjellstyre sine hjemmesider.

Det er innført veiavgift på de fleste skogsbilveier. Denne kan betales via SMS, følg instruksjonen ved den enkelte bomvegkasse. Bomavgift kan også betales på nett se www.bit.ly/2XSzbAD
 

For eventuell snøscooterfrakt ta kontakt med oss.Hytta ligger forøvrig i tilknytning til rekreasjonsløypenettet og kjøring med snøscooter er mulig ved løysing av kjørelisens hos Namsskogan kommune.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse:

Mattisstua ligger ved elva Sandåa i Sandåmoen statsallmenning vest av Steinfjellet (vest for Støørje). GPS-pos: 33W 7200569 – 416322. Skoglandskap (spredt skog). Bra skogsfuglbiotoper ved hytta.

 

Andre tillegg og tjenester:
I tidsrommet 20.06. - 20.08. følger det med 2 kanoer ved leie av Mattisstua (i tillegg til vanlig robåt).

 

Andre opplevelser

Ønsker du flere gode opplevelser fra området anbefaler vi et besøk ved Namsskogan Familiepark - en dyre- og opplevelsespark i naturskjønne områder kun 40 minutter unna (i bil).

Hytteregler/Avbestillingsregler

Informasjon i forbindelse med leie av fjellstyrehytte sesongen 2020

For å imøtekomme smittepresset i den pågående Koronapandemien har Namsskogan fjellstyre lagt NHO Reiseliv sin bransjenorm for håndtering av smittevern ved utleiehytter til grunn. Fjellstyret er opptatt av at alle gjester skal føle seg trygge på at smitterisikoen ved et besøk hos oss minimeres, og at vi etterstreber en standard som er i tråd med intensjonen i veilederen til enhver tid.

Følgende smitteverntiltak vil gjøres gjeldene fra dags dato:

  • Som gjest oppfordrer vi deg til å oppdatere deg på de siste anbefalingene fra Folkehelseinstituttet (www.fhi.no ) og følge disse til enhver tid.
  • Et besøk består av et reisefølge på maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig. 
  • Om du ikke føler deg frisk og/eller har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en fjellstyrehytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
  • Det er innført skjerpende regler omkring renhold på fjellstyrets hytter. Fram til og med 31. juli 2020 er det lagt inn en karantene på 3 døgn sperring av hytta etter siste besøk og/eller hyttene blir vasket/spritet på alle overflater av vårt personell før neste besøk ankommer. Det er viktig at alle som har vært på besøk foretar en grundig ettervask før de forlater hytta, slik som før. Alle ansatte som er i arbeid med fjellstyrets anlegg har hatt opplæring i smittevern og smitteverntiltak.
  • For hyttene: Stordalsbua, Stordalshytta, Mellingenhytta og Westinhytta er ny ankomsttid satt til tidligst kl 16 og ny avreisetid er satt til senest kl 12. 
  • Desinfeksjonsmidler vil være tilgjengelig på den enkelte hytte, men vi anbefaler alle å sørge for å ha med rikelig med alkoholbasert desinfeksjon selv. Det er viktig at hver enkelt planlegger og gjennomfører håndhygienetiltak både inne og ute.
  • Alle gjester må ta med eget sengetøy som er vasket på minimum 60 grader. Hodeputer som ligger på hyttene vil bli fjernet. Kopphåndduker/kjøkkenpapir  tas med av den enkelte gjest.
  • Fjellstyret kan heve bookingen, samt bli nødt til å innføre karantene-dager dersom den generelle smittesituasjonen krever det. Som leietaker vil du da få pengene tilbake eller ankomstdato kan endres både i tid og sted (det kan være mulig å besøke en annen hytte).


Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Bensinstasjon Cikrle K i Namsskogan sentrum. Tlf 74 33 44 74. Sjekk åpningstider!

Turtips

Perfekt til småturer i kano.

På vinteren kan hytta benyttes som utgangspunkt for rekreasjonskjøring med snøscooter da den har egen tilknytning til løypenettet.

Andre aktuelle tilbud