Finntjønnhytta hos Namsskogan fjellstyre

Fjellhytte med god standard beliggende ved Finntjønna på Steinfjellet. Ypperlig utgangspunkt for småviltjakt, fiske og flotte fjellturer. Rekreasjonsløype (snøscooter) gir lett adkomst om vinteren.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
6 personer
Antall soverom
2
Areal
55 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
4 km (sommer)
9 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedovn. Ta med fyrstikker.
Strøm
Solcelleanlegg til belysning. DAB-radio (husk å ta med AA-batteri)
Toalett
Utedo. Ta med klosettpapir.
Vann
Hentes i tjønna ved hytta.
Kokemuligheter
Propanbluss
Oppbevaring av mat
Jordkjeller under hytta.
Sengetoy
Sovepose/sengeteppe må medbringes. Hodeputer og madrasser med trekk ligger på sengene.
Kjøkkenutstyr
Utstyrt med kopper og kar samt annet kjøkken-/spiseutstyr tilsvarende antall senger samt litt til.

Veibeskrivelse

Veiadresse: Nyrudveien 689.

Fra Cirkle K-stasjon følg E6 sørover i 1 km. Ta til venstre ved Vertshuset Nam-inn. Ta til venstre etter ca 800 m. Veikryss etter 200 m - ta til venstre. Følg grusvei i ca 6,8 km til skilt Finntjønnhytta. Parkering og sti videre i 4 km.

Vinter: Følg rekreasjonsløype for snøscooter. Ta kontakt for eventuell transport.

Kontakt oss

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Generell beskrivelse

Gamle Finntjønnhytta ble revet i 2012 og erstattet med ny hytte som ble tatt i bruk sesongen 2013. Finntjønnhytta ligger for seg selv ved Finntjønna 596 m.o.h. Her finner man mange fine høgfjellsvatn i umiddelbar nærhet, og der kan man virkelig få sitt livs fiskeopplevelse! Hytta fremstår som romslig og velutstyrt, med lett adgang til bod og utedo. Vintersesongen 2016 åpnet Namsskogan kommune rekreasjonsløyper for snøscooter, og Finntjønnhytta kan brukes til overnatting om man kommer rekreasjonsløypene. (Se link). Området rundt Finntjønnhytta gir skikkelige høgfjellsopplevelser og er et attraktivt utgangspunkt for fiskere og småviltjegere.

 

Det er DAB-radio på hytta. Denne bruker 4 AA-batteri - husk å ta med batteri.

 

Namsskogan fjellstyre har 17 utleiehytter i Namsskogans utmark. Ei hytte utleid på åremål f.t. Beliggenheten for alle hyttene er et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser. Namsskogan byr på variert og innholdsrik natur, fra skoglandskap til høgfjell.

 

Hyttene kan bookes manuel mot et fakturagebyr på kr 50,-. Fiske- og småviltjaktkort kjøper du på Inatur. For jaktkort med hund i regulert periode (10.-30.september) må det søkes innen 1. april. Les mer om det på Namsskogan fjellstyre sine hjemmesider.

 

Det er innført skogsbilveiavgift på Nyrudveien. Denne kan betales med sms, følg instruksjon ved bommen. Veiavgift kan også betales på nett se www.bit.ly/2FgM28i

For snøscooterfrakt ta kontakt med godkjente leiekjørere i Namsskogan (se vedlegg)  eller bruk det åpne rekreasjonsløypenettet til Namsskogan kommune.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse:

Finntjønna i Sandåmoen statsallmenning på vestsiden av Steinfjellet (nordvest for Støørje). GPS-pos: 33W 7205737 – 419876. Høgfjellsområde tilhørende Steinfjellmassivet. Ypperlig utgangspunkt for småviltjakt, fiske, fjellturer m.v.

 

Andre opplevelser

Se her for mer informasjon "Rekreasonsløypenettet til Namsskogan kommune".

 

Hytteregler/Avbestillingsregler

Hytta skal ryddes og vaskes før avreise og du må forlate hytta i den stand som du ønsker å finne den i ved ankomst.

Manglende renhold faktureres.

Nøkkelhenting

Cirkle K bensinstasjon i Namsskogan sentrum. Tlf 74334474. Sjekk ÅPNINGSTIDER.

Turtips

Fjellområdet rundt Finntjønnhytta har mange spennende fiskevatn - vi anbefaler å prøve i området mellom Finntjønna og Milkjen.

 

Rekreasjonsløypenettet for snøscooter går forbi Finntjønnhytta og med utgangspunkt i det kan man kjøre både nordover, sørover og østover. Kobiner derfor scooterturen med overnatting i denne flotte hytta og få ei natt eller to i høgfjellet.

Andre aktuelle tilbud