Mellingenhytta hos Namsskogan fjellstyre

Vår mest populære hytte ved Mellingsvatnet. God standard og usjenert beliggenhet. Sommerbilvei og innlagt strøm. Båt følger med i leia (juni-oktober). Tillatt med motor (6 hk).

Størrelse og ankomst

Senger til
8 personer
Antall soverom
3
Areal
60 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0,8 km (vinter)

Adresse

Adresse
Mellingenhytta
Mellingsdalsveien 190
Poststed
7890 Namsskogan

Beliggenhet

Kontakt utleier

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Om hytta

Generell beskrivelse
Mellingenhytta er den mest populære fjellstyrehytta i Namsskogan. Beliggenheten er innbydende og flott, med utiskt utover Mellingsvatnet. Hytta har innlagt strøm (220 V) og har sommerbilvei helt frem til hytteveggen. Mellingenhytta har 2 soverom, begge med familiekøyer (madrasser 120x200 og 75x200) + en stor hems med seng 150x200 og 4 løse madrasser (90x200). Stort spisebord og sofagruppe. Det er et lite kjøleskap, en liten fryser og eget tørkeskap. Det er god uteplass rundt hytta, med egen barnehuske, stor sittegruppe og god bålplass ved vannkanten. En båt følger med. Båten legges ut medio junni og tas inn medio oktober. Ta evt kontakt for nærmere informasjon i overgang vår-sommer og høst-vinter angående båtens tilgjengelighet. Husk flyte-/redningsvester! Egen påhengsmotor kan brukes på båtene, vi anbefaler maks 6 hk pga båtenes størelse.


Mellingsdalsveien er brøytet inn til demningen på vinterstid. Da er det ca 800 meter igjen å gå bort til hytta. På vinteren står det alltid litt varme på, slik at det er behagelig å komme inn selv på kalde dager. Det er innført  veiavgift på Mellingsdalsveien. Denne kan betales med SMS, følg instruksjonen ved bomkasse like ved E6. Avgift kan også betales her: www.bit.ly/2ZruUo6 For snøscooterfrakt ta kontakt med oss.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Mellingenhytta ligger i sør-øst-enden av Mellingsvatnet. GPS-pos: 33W 7219015 – 419261. Kort vei til høyfjellet. Mellingsvatnet er et kjent fiskevatn med ørret av beste kvalitet. Mange mindre vatn i umiddelbar nærhet. Se vedlagt kart over fjellstyrets hytter, parkering og båtplasser ved Mellingsvatnet.
Andre opplevelser
Ønsker du/dere andre eller flere opplevelser i området anbefaler vi et besøk til Namsskogan Familiepark, en dyre- og opplevelsespark i naturskjønne omgivelser ca 45 minutters biltur unna.
Tilbakemelding etter opphold
Vi setter stor pris på tilbakemelindg etter opphold på våre hytter.
Følg linken og svar på noen korte spørsmål.

https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter

Alle som har gitt tilbakemelding vil være med på trekking av 2-døgn gratis opphold på en av våre hytter kommende år.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell hytteregler

Før du tar hytta i bruk gjør deg kjent med plassering av brannslukkingsapparat og funksjon av røykvarslere.

Hold god orden i og rundt hytta og forlat den i den stand du selv ønsker å finne den. Før hytta forlates skal gulv, kjøkkenutstyr og annet brukt utstyr vaskes rent.

Vær varsom med utstyr og inventar. Du er selv ansvarlig for hytte og inventar i leieperioden og plikter å melde fra om skader som eventuelt har oppstått.

Hunder er velkommen til våre hytter, men av hensyn til andre gjester og av hensyn til generelt renhold, anmoder vi om at hunder holdes vekk fra senger, sofaer, stoler m.v.

Før du forlater hytta:

  • Sjekk at gass til kjøleskap er stengt og at kjøleskapet er tømt for mat. La døra til kjøleskapet stå åpent for lufting.
  • Sjekk at gass til komfyr er stengt.
  • Sjekk at alle vinduer er lukket.
  • Lag gjerne litt finkløvet ved som nestemann kan bruke til opptenning.

Personlig utstyr som settes igjen på hytta vil bli fjernet.

Brennbart avfall kan brennes i ovnen. Annet søppel og tomgods tas med ned. Det er ikke tillatt å grave ned matavfall. Fiskeslo kan graves ned i god avstand fra hytta og tilstrekkelig dypt slik at det ikke kan graves opp igjen av rev e.l.

I tiden fra og med 1. april og til og med 20. august er det generell båndtvang for hund. Utenom båndtvangstid oppfordres alle til å fortsatt vise hensyn til beitedyr og tamrein.

Vi vil sette stor pris på om du/dere skriver noen ord i hytteboka. For å kunne tilby det du som gjest setter pris på er vi avhengige av både ris og ros. Er det mangler ta snarlig kontakt på telefon 41558176 (sms). Ellers kan du også bruke tilbakemeldingsskjema på vår hjemmeside.

For bestillings- og avbestillingsregler se eget skriv i linken under.

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås.
Kode oppgis på kvittering, se under "Informasjon fra selger"
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Veibeskrivelse

Adresse: Mellingenhytta (Mellingsdalsveien 190)

Ta av fra E6 ved skilt Mellingsvatnet like sør for Smalåsen. Følg skogsbilvei ca 1,1 km. Ta høyre første veikryss. Hytta ligger til venstre etter ca 0,8 km.

Vinter: Parkering ca 1,1 km fra E6. Følg ubrøytet vei ca 800 meter. Ved behov for transport - ta kontakt.

Turtips

Mellingsvatnet har mange holmer og bukter som innbyr til besøk. Ror man over til vestsiden anbefales en tur til Jervheimen. Ønsker man en tur med større utfordring er Løytnantsklumpen (593 m.o.h.) et fint turmål.

Om vinteren kjører Elva/Namsskogan I.L opp skispor i området (på frivillig basis og stort sett knyttet påske og utover vårvinteren). Da anbefaler vi turen innover til Steinvatnet og eventuelt videre til Litjgåsvatnet - der er det fiskegaranti! 

Andre aktuelle tilbud