Litlgåsvassbua hos Namsskogan fjellstyre

Liten og koselig jakt- og fiskebu, ja en av Norges fineste! Gir et ypperlig utgangspunkt for småviltjakt, fiske og fjellturer, sommer som vinter. Robåt i Litlgåsvatnet følger med.

Størrelse og ankomst

Senger til
2 personer
Antall soverom
0
Areal
10 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
3,5 km (sommer)
6 km (vinter)

Adresse

Adresse
Litlgåsvassbua
Fløanveien 96
Poststed
7890 Namsskogan

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Om hytta

Generell beskrivelse

Bygget ble oppført som et naust i 1964 for senere å bli omgjort til kombinert hytte og naust. Litlgåsvassbua ble sist totalrestaurert i 2000 og ligger idyllisk plassert på en liten tange i vannkanten til Litgåsvatnet. Hytta fremstår idag med en enkel og grei standard. Litlgåsvassbua passer ypperlig for 2 personer som ønsker et fredelig opphold i fjellet, enten det er for å sanke bær, fiske, jakte eller bare nyte naturen og friluftslivet. Litlgåsvatnet er et av få røyevatn på statsallmenningene i Namsskogan, med innslag av en liten, men bra ørretstamme. Isfiske på Litgåsvatnet kan derfor være en spennende opplevelse!

Det er dårlige mobilforhold i hytta, men man skal ikke mange meter unna før man får tilstrekkelig dekning (noe avhengig av leverandør).

Det er DAB-radio i hytta, ta med 4xAA-batteri for å være sikker på strøm under hele oppholdet.
Det er innført bomavgift på Mellingsdalsveien. Dette kan ordnes med SMS-kjøp, følg instruksjon på plakat
For snøscooterfrakt ta kontakt med godkjente leiekjørere i Namsskogan, se vedlegg.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Litgåsvassbua ligger i sør-østre ende av Litlgåsvatnet. GPS-posisjon: 33W 7216377 – 416003. Snaufjell med noe kjerr/bjørk. Supert utgangspunkt for småviltjakt, fiske, fjellturer m.v.

Tilbakemelding etter opphold

Vi setter stor pris på tilbakemelindg etter opphold på våre hytter.

Følg linken og svar på noen korte spørsmål.

https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter

Alle som har gitt tilbakemelding vil være med på trekking av 2-døgn gratis opphold på en av våre hytter kommende år.

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

Før du tar hytta i bruk gjør deg kjent med plassering av brannslukkingsapparat og funksjon av røykvarslere.

Hold god orden i og rundt hytta og forlat den i den stand du selv ønsker å finne den. Før hytta forlates skal gulv, kjøkkenutstyr og annet brukt utstyr vaskes rent.

Vær varsom med utstyr og inventar. Du er selv ansvarlig for hytte og inventar i leieperioden og plikter å melde fra om skader som eventuelt har oppstått.

Hunder er velkommen til våre hytter, men av hensyn til andre gjester og av hensyn til generelt renhold, anmoder vi om at hunder holdes vekk fra senger, sofaer, stoler m.v.

Før du forlater hytta:

  • Sjekk at gass til kjøleskap er stengt og at kjøleskapet er tømt for mat. La døra til kjøleskapet stå åpent for lufting.
  • Sjekk at gass til komfyr er stengt.
  • Sjekk at alle vinduer er lukket.
  • Lag gjerne litt finkløvet ved som nestemann kan bruke til opptenning.

Personlig utstyr som settes igjen på hytta vil bli fjernet.

Brennbart avfall kan brennes i ovnen. Annet søppel og tomgods tas med ned. Det er ikke tillatt å grave ned matavfall. Fiskeslo kan graves ned i god avstand fra hytta og tilstrekkelig dypt slik at det ikke kan graves opp igjen av rev e.l.

I tiden fra og med 1. april og til og med 20. august er det generell båndtvang for hund. Utenom båndtvangstid oppfordres alle til å fortsatt vise hensyn til beitedyr og tamrein.

Vi vil sette stor pris på om du/dere skriver noen ord i hytteboka. For å kunne tilby det du som gjest setter pris på er vi avhengige av både ris og ros. Er det mangler ta snarlig kontakt på telefon 41558176 (sms). Ellers kan du også bruke tilbakemeldingsskjema på vår hjemmeside.

For bestiling- og avbestillingsregler se link under.

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås.
Kode oppgis på kvittering, se under "Informasjon fra selger"
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Veibeskrivelse

Sommer: Ta av fra E6 ved skilt Melllingsvatnet like sør for Smalåsen. Følg skogsbilveien ca 2,1 km, ta av mot venstre i første veikryss (før Fløan) opp mot Steinvatnet. Parkering etter ca 0,7 km. Derfra følges merket sti til naustet ved Steinvatnet og videre delvis merket sti opp lia mot Litlgåsvatnet.

Vinter: Parkering ved Fløan, følg leia opp mot Steinvatnet og følg årsryggen på sørsia av Steinvatnet videre til du kan runde opp mot elva fra Litlgåsvatnet. Følg nordsiden av elva opp, se vedlagt kart.  Ta kontakt ved behov for transport.

Turtips

For fiskere anbefaler vi en tur i Steinvatnet, der ligger det båt tilgjengelig. Flere vatn nordover i Gåsvassfjella er også spennende fiskevatn.

Litj-Frøyningsfjellet sørover kan også være et fint turmål, den gir med sine 650 m.o.h en fin utsikt.

Andre aktuelle tilbud