Storgåsvassbua hos Namsskogan fjellstyre

Storgåsvassbua har en fantastisk beliggenhet på svabergene ned mot Storgåsvatnet. Bua er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske. Robåt i Storgåsvatnet følger med.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
6 personer
Antall soverom
0
Areal
21 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
3,5 km (sommer)
6 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedovn og masse tørr ved. Ta med fyrstikker.
Strøm
Solcelleanlegg til belysning. DAB-radio - husk AA batteri.
Toalett
Utedo. Ta med klosettpapir.
Vann
Hentes i Storgåsvatnet ved hytta.
Kokemuligheter
Propanbluss.
Oppbevaring av mat
I hytta eller i skap i gangen.
Sengetoy
Sovepose/sengeteppe må medbringes.Hodeputer og madrasser med trekk finnes i sengene.
Kjøkkenutstyr
Utstyrt med kopper og kar samt annet kjøkken-/spiseutstyr tilsvarende antall senger samt litt til.

Veibeskrivelse

Fra Cirkle K-stasjon kjør E6 nordover i 9 km, ta venstre ved skilt Kalvvatn. Kjør 10 km til utløpet av Stordalsvatnet. Gå terskel og følg sti østover til utløpet av Store Gåsvatn. Der finner du robåt. Derfra er det ca 2,1 km til hytta.

For adkomst på vinter: Følg leia fra Fløan via Litjgåsvatnet. Ta kontakt ved behov for transport.

Om oss

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Kontakt oss

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Generell beskrivelse

Storgåsvassbua (hytte nr 3)  ligger i høgfjellet, men er lett tilgjengelig. Fra P-plass ved Stordalsvatnet følges sti i en liten time til båtplass, derfra kan man ro videre innover til hytta i en stødig og god robåt. Beliggenheten til Storgåsvassbua er enestående og gir et panorama vestover som er unikt. For fiskere og jegere er Storgåsvassbua en av våre mest populære hytter, men også folk som ønsker å plukke molte utpå sommeren bruker gjerne Storgåssvassbua som utgangspunkt. Småbarnsfamilier anbefales også å prøve Storgåsvatnet og Storgåsvassbua - badeplassene og fiskeplassene ligger like utenfor inngangsdøra. Ved bruk av båt: HUSK FLYTEVEST! 

Om vinteren nås Storgåsvassbua lettest fra Mellingen. Fra midten av februar kan man følge oppkjørte løyper inn til Steinvatnet og videre går det som regel scooterspor.

 

Namsskogan fjellstyre har 17 utleiehytter i Namsskogans utmark. Ei hytte utleid på åremål f.t. Beliggenheten for alle hyttene er et godt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser av forskjellig slag. Namsskogan byr på variert og innholdsrik natur, fra skoglandskap til høyfjell. For de hyttene som ligger ved vatn følger det robåt med på leien i tiden 1.juni -5.oktober. 

Alle hytter kan bookes manuelt mot et fakturagebyr på kr 50,-. Fiske- og småviltjaktkort kjøper du på Inatur. (For jaktkort med hund i regulert periode (10.-30.september)  må det søkes på innen 1. april. Les mer om det på Namsskogan fjellstyre sine hjemmesider.).

 

For snøscooterfrakt ta kontakt med godkjente leiekjørere i  Namsskogan (se vedlegg). Vinterleia inn til Storgåsvassbua går fra Mellingsdalen (Fløan), og følger i begynnelsen samme leia som til Litgåsvassbua.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse:

Storgåsvassbua ligger i sør-østre ende av Store Gåsvatn. GPS-pos: 33W 7215534 – 415293. Snaufjell, bjørkekjerr og myr. Særegen utsikt mot fjellpanoramaene vestover. Supert utgangspunkt for småviltjakt, fiske, fjellturer m.v.

 

Andre tillegg og tjenester:

Ved leie av Storgåsvassbua får man utlevert nøkkel til veibommen til anleggsveien til Kalvvatnområdet. Denne gir rett til å kjøre veien til P-plass og eventuelt til snuplass ved Stordalsvatnet, men ikke lengre. Hvis det er mye vatn over terskel ved utløpet av Stordalsvatnet kan du som leier Storgåsvassbua benytte ei aluminiumspram over Stordalsvatnet og ro den tilbake til veisiden ved retur fra hytta. 

Hytteregler/Avbestillingsregler

Hytta skal ryddes og vaskes før avreise og du må forlate hytta i den stand som du ønsker å finne den i ved ankomst.

Manglende renhold faktureres.

Nøkkelhenting

Cirkle K bensinstasjon i Namsskogan sentrum. Tlf 74334474. Sjekk ÅPNINGSTIDER.

Andre aktuelle tilbud