Storgåsvassbua hos Namsskogan fjellstyre

Storgåsvassbua har en fantastisk beliggenhet på svabergene ned mot Storgåsvatnet. Bua er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske. Robåt i Storgåsvatnet følger med.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
0
Areal
21 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
3,5 km (sommer)
6 km (vinter)

Adresse

Adresse
Storgåsvassbua
Poststed
7890 Namsskogan

Plantegning

Veibeskrivelse

Ta av fra E9 ca 9 km nord for Namsskogan sentrum ved skilt Kalvvatn. Kjør 10 km til utløpet av Stordalsvatnet. Gå terskel og følg sti østover til utløpet av Store Gåsvatn. Der finner du robåt. Derfra er det ca 2,1 km til hytta.

For adkomst på vinter: Følg leia fra Fløan via Litjgåsvatnet. Ta kontakt ved behov for transport.

Om oss

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Kontakt oss

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Generell beskrivelse

Storgåsvassbua (hytte nr 3)  ligger i høgfjellet, men er lett tilgjengelig. Fra P-plass ved Stordalsvatnet følges sti i en liten time til båtplass, derfra kan man ro videre innover til hytta i en stødig og god robåt. Beliggenheten til Storgåsvassbua er enestående og gir et panorama vestover som er unikt. For fiskere og jegere er Storgåsvassbua en av våre mest populære hytter, men også folk som ønsker å plukke molte utpå sommeren bruker gjerne Storgåssvassbua som utgangspunkt. Småbarnsfamilier anbefales også å prøve Storgåsvatnet og Storgåsvassbua - badeplassene og fiskeplassene ligger like utenfor inngangsdøra. Hytta har DAB-radio og for å sikre strøm gjennom hele oppholdet anbefales å ta med 4xAA-batteri.

Ved bruk av båt: Flytevester henger i skap ved båten, men ta gjerne med egen.
Det er ikke mobildekning i hytta, nærmeste sted for dekning ut med telefon er på høyden bak hytta.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Storgåsvassbua ligger i sør-østre ende av Store Gåsvatn. GPS-pos: 33W 7215534 – 415293. Snaufjell, bjørkekjerr og myr. Særegen utsikt mot fjellene i vest.

Vintertransport
På ski er korteste vei til Storgåsvassbua fra Fløan ved Mellingsvatnet. Den fineste leia går sør for Steinvatnet og videre opplangs Lissgåsvasselva. Fra Lissgåsvatnet går man over høyden og ned til Storgåsvatnet.
Ønsker dere transport av bagasje og utstyr - ta kontakt med oss for pris.

Andre tillegg og tjenester
Ved leie av Storgåsvassbua får man utlevert nøkkel til veibommen til anleggsveien til Kalvvatnområdet. Denne gir rett til å kjøre veien til P-plass og eventuelt til snuplass ved Stordalsvatnet, men ikke lengre. Hvis det er mye vatn over terskel ved utløpet av Stordalsvatnet kan du som leier Storgåsvassbua benytte ei aluminiumspram over Stordalsvatnet og ro den tilbake til veisiden ved retur fra hytta.
Tilbakemelding etter opphold
Vi setter stor pris på tilbakemelding etter et opphold på våre hytter.
Følg link og svar på noen korte spørsmål: https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter
Alle som sender inn svar vil være med på trekking av 2 gratis døgn på valgfri hytte kommende år.

Hytteregler/Avbestillingsregler

Informasjon i forbindelse med leie av fjellstyrehytte og COVID-19

  • Alle gjester oppfordres fortsatt til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger, og om du ikke føler deg frisk og/eller har symptomer på COVID-19, skal du ikke besøke en fjellstyrehytte.
  • Desinfeksjonsmidler vil være tilgjengelig på den enkelte hytte, men vi anbefaler alle å sørge for å ha med rikelig med alkoholbasert desinfeksjon selv. Det er viktig at hver enkelt planlegger og gjennomfører håndhygienetiltak både inne og ute.
  • Alle gjester må ta med eget sengetøy som er vasket på minimum 60 grader. Hodeputer som ligger på hyttene er fortsatt fjernet. Kopphåndduker/kjøkkenpapir  tas med av den enkelte gjest.
  • Fjellstyret kan fortsatt heve bookingen, samt bli nødt til å innføre karantene-dager dersom den generelle smittesituasjonen krever det. Som leietaker vil du da få pengene tilbake eller ankomstdato kan endres både i tid og sted (det kan være mulig å besøke en annen hytte).
  • For øvrig gjelder vedtatte bestillings- og avbestillingsregler.

 

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås (innført fra og med 01.06.2021).
Kode oppgis på kvittering.
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Andre aktuelle tilbud