Storgåsvassbua hos Namsskogan fjellstyre

Storgåsvassbua har en fantastisk og helt unik beliggenhet på svabergene ned mot Storgåsvatnet. Bua er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske, og en ren nytelse for ro og fred. Robåt følger med.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
0
Areal
21 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
3,5 km (sommer)
7 km (vinter)

Adresse

Adresse
Storgåsvassbua
Poststed
7890 Namsskogan

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Namsskogan Fjellstyre

+47 41 55 81 76

namsskogan@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Namsskogan fjellstyre forvalter 535.000 daa skog og utmark (statsallmenning) og har 15 egne hytter til utleie. Hos oss kan du få natur- og friluftslivsopplevelser du aldri glemmer, enten det er i fjellet, i skogen eller på vatnet.

 

Les mer om oss på www.namsskogan-fjellstyre.no

Om hytta

Generell beskrivelse

Storgåsvassbua (hytte nr 3)  ligger i høgfjellet, men er lett tilgjengelig. Fra P-plass ved Stordalsvatnet følges sti i en liten time til båtplass, derfra kan man ro videre innover til hytta i en stødig og god robåt. Beliggenheten til Storgåsvassbua er enestående og gir et panorama vestover som er unikt. For fiskere og jegere er Storgåsvassbua en av våre mest populære hytter, men også folk som ønsker å plukke molte utpå sommeren bruker gjerne Storgåssvassbua som utgangspunkt. Småbarnsfamilier anbefales også å prøve Storgåsvatnet og Storgåsvassbua - badeplassene og fiskeplassene ligger like utenfor inngangsdøra. Hytta har DAB-radio og for å sikre strøm gjennom hele oppholdet anbefales å ta med 4xAA-batteri.

Ved bruk av båt: Flytevester henger i skap ved båten, men ta gjerne med egen.
Det er ikke mobildekning i hytta, nærmeste sted for dekning ut med telefon er på høyden bak hytta.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Storgåsvassbua ligger i sør-østre ende av Store Gåsvatn. GPS-pos: 33W 7215534 – 415293. Snaufjell, bjørkekjerr og myr. Særegen utsikt mot fjellene i vest.

Vintertransport
På ski er korteste vei til Storgåsvassbua fra Fløan ved Mellingsvatnet. Den fineste leia går sør for Steinvatnet og videre opplangs Lissgåsvasselva. Fra Lissgåsvatnet går man over høyden og ned til Storgåsvatnet.
Ønsker dere transport av bagasje og utstyr - ta kontakt med oss for pris.

Andre tillegg og tjenester
Ved leie av Storgåsvassbua får man utlevert nøkkel til veibommen til anleggsveien til Kalvvatnområdet. Denne gir rett til å kjøre veien til P-plass og eventuelt til snuplass ved Stordalsvatnet, men ikke lengre. Hvis det er mye vatn over terskel ved utløpet av Stordalsvatnet kan du som leier Storgåsvassbua benytte ei aluminiumspram over Stordalsvatnet og ro den tilbake til veisiden ved retur fra hytta.
Tilbakemelding etter opphold
Vi setter stor pris på tilbakemelding etter et opphold på våre hytter.
Følg link og svar på noen korte spørsmål: https://www.namsskogan-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#tilbakeemeldingsskjema-hytter
Alle som sender inn svar vil være med på trekking av 2 gratis døgn på valgfri hytte kommende år.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell hytteregler

Før du tar hytta i bruk gjør deg kjent med plassering av brannslukkingsapparat og funksjon av røykvarslere.

Hold god orden i og rundt hytta og forlat den i den stand du selv ønsker å finne den. Før hytta forlates skal gulv, kjøkkenutstyr og annet brukt utstyr vaskes rent.

Vær varsom med utstyr og inventar. Du er selv ansvarlig for hytte og inventar i leieperioden og plikter å melde fra om skader som eventuelt har oppstått.

Hunder er velkommen til våre hytter, men av hensyn til andre gjester og av hensyn til generelt renhold, anmoder vi om at hunder holdes vekk fra senger, sofaer, stoler m.v.

Før du forlater hytta:

  • Sjekk at gass til kjøleskap er stengt og at kjøleskapet er tømt for mat. La døra til kjøleskapet stå åpent for lufting.
  • Sjekk at gass til komfyr er stengt.
  • Sjekk at alle vinduer er lukket.
  • Lag gjerne litt finkløvet ved som nestemann kan bruke til opptenning.

Personlig utstyr som settes igjen på hytta vil bli fjernet.

Brennbart avfall kan brennes i ovnen. Annet søppel og tomgods tas med ned. Det er ikke tillatt å grave ned matavfall. Fiskeslo kan graves ned i god avstand fra hytta og tilstrekkelig dypt slik at det ikke kan graves opp igjen av rev e.l.

I tiden fra og med 1. april og til og med 20. august er det generell båndtvang for hund. Utenom båndtvangstid oppfordres alle til å fortsatt vise hensyn til beitedyr og tamrein.

Vi vil sette stor pris på om du/dere skriver noen ord i hytteboka. For å kunne tilby det du som gjest setter pris på er vi avhengige av både ris og ros. Er det mangler ta snarlig kontakt på telefon 41558176 (sms). Ellers kan du også bruke tilbakemeldingsskjema på vår hjemmeside.

For bestillings- og avbestillingsregler se eget skriv i linken under.

Velkommen til oss!

Nøkkelhenting

Våre hytter og båter betjenes med nøkkelboks/kode hengelås.
Kode oppgis på kvittering, se under "Informasjon fra selger"
Ankomst-/avreisetidspunkt er tidligst/senest kl 15.

For Stordalsbua, Stordalshytta og Storgåsvassbua henger kode nøkkelboks ved fjellstyrets kontor på adresse Turistveien 2 - 7890 Namsskogan. Nøkkel hentes ut der da det er behov for nøkkel på låst veibom inn til disse hyttene.

Veibeskrivelse

Ta av fra E9 ca 9 km nord for Namsskogan sentrum ved skilt Kalvvatn. Kjør 10 km til utløpet av Stordalsvatnet. Gå terskel og følg sti østover til utløpet av Store Gåsvatn. Der finner du robåt. Derfra er det ca 2,1 km til hytta.

For adkomst på vinter: Følg leia fra Fløan via Litjgåsvatnet, se vedlagt kart. Ta kontakt ved behov for transport.

Andre aktuelle tilbud