Elgesjøen, Tydal

Elgesjøen i Tydal byr på muligheter for flott røyefiske sommer og vinter.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Røye

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Tydal grunneierlag

(+47) 481 32 516

tydal.grunneierlag@neafisk.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Tydal grunneierlag administrerer fiskekortsalget i Tydal. Via Inatur kan du her enkelt skaffe deg fiskekort som dekker hele Tydal kommune.

Fiskekvoter

I Elgesjøen er det satt følgende fangstbegrensinger.  

Maks to fisk per døgn. 

Fangstrapportering

For å fiske her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Overnatting i Tydal

Se følgende link over overnattingssteder i Tydal på Jakt og Fiske i Tydal sin hjemmeside. Her finner du kontaktinfo til blant annet Fjellguiden Tydal, Stugudal Camping, Nøsterlia Camping, Patrusli Gaard, Gresslifoss fiskecamp, Væktarstua Hotell, Neatun velværesenter, Trøen gård, Viken Camping, Flaten gård og Nesjø båtutleie.

 

Anbefalte lenker

Nesjø Båtutleie

Tydal kommune

Fiskeregler

• Det er ingen kommunale fiskeregler i Tydal. Grunneierens bestemmelser gjelder. 

• Fiskekortet gjelder fiske med stang eller håndsnøre fra land. Ståsnøre uten tilsyn, markline, utlegg på isfiske o.l. er ikke tillatt. Et snøre per fisker.  
• For å hindre spredning av fiskesykdommer og parasitter, må fiskeutstyr, båter, klær m.m. tømmes for vann og tørkes eller desinfiseres før bruk i annet vassdrag. Fiskeslo må tas med til renovasjon eller graves ned.
• Det er forbudt å bruke levende fisk som agn i Norge.

• Det er en begrensning på fire kort for utenbygdsboende per dag i Elgesjøen. For innenbygdsboende gjelder Tydalskort for innenbygdsboende, ingen begrensinger på antall. Samme regler for fiske og fangstbegrensing gjelder for alle. 

 

Bruk av båt
• Det er fri ferdsel med båt på vatn og vassdrag, men det kreves tillatelse fra grunneier for å fortøye eller legge opp båt på samme sted over lengre tid.
• Grunneier kan regulere fisket fra båt. Det er ikke tillatt å fiske fra egen i Elgesjøen

 

Oppsyn

Grunneierlagene i Tydal har felles fiskeoppsyn. Fiskeoppsynet veileder fiskere og friluftsfolk, samtidig som det også føres kontroll med at alt går riktig for seg. Stell deg slik at det blir et hyggelig møte med fiskeoppsynet ved å opptre hensynsfullt og overholde de gjeldende fiskeregler. Husk å ta med deg fiskekortet når du fisker.

Fiskeoppsynet nås på telefon: (+47) 481 32 516

Veibeskrivelse

Ta av på RV 705 ved Hell/Stjørdal og følg denne gjennom Selbu til eventyrlige Tydal, ca 7 mil. Fra Røros/Brekken i sør-øst følges RV 705 ca 7 mil. Det går også en sommervei (bomvei) fra Holtålen kommune over Riastenområdet ned til RV 705 mellom Stugudal og Løvøya.

Fra Ås i Tydal følger veien RV 705 stort sett elva Nea nedover Neadalen til Selbu, så elva er lett tilgjengelig.

Gode fisketips

Andre aktuelle tilbud