Sølvverket - Bynært fiske i Kongsberg

Ørretvak, bynært, lett tilgjengelig og barnevennlig. Slik kan fisket i Sølvverket beskrives. Velkommen til et unikt område hvor ørreten vaker i gamle dammer bygget for flere hundre år siden.

Arter

  • Ørret
  • Abbor
  • Sik

Beliggenhet

Kontakt selger

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Fiskekvoter

Det er ingen kvoter på dette fisketilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Flere vann i Sølvverket huser kilosørret, men fisk av mindre størrelse er mest utbredt. For barnefamilier er dette et perfekt område å prøve fiskestanga. Det er enkel tilgang fra veg til mange av vannene og ikke minst er det tette fiskebestander som gir gode sjanser til fangst.

I vannet Øksne er det i tillegg stor sik som gjerne kan bli over kiloen.

En kanotur på vannene Øksne og Kolsjø med en spinner i enden av snøret er en flott opplevelse. Vil du sette en ekstra spiss på den, overnatter du i den åpne Fossvannskoia som ligger i fin padleavstand i sørenden av vannet Kolsjø. Du kan også velge telt - her er det mange fine plasser å velge mellom.

Det meste ligger til rette for fine fiskeopplevelser i Sølvverket for både liten og stor. Du får kanskje ikke premiefisken her, men sjansen for fisk er stor og du får mye vakker natur og kulturhistorie. At du i tillegg slipper å gå timevis for å komme frem til vannet er jo noen ganger heller ikke å forakte.

Med stang og håndsnøre er fiske i Sølvverket gratis for personer under 20 og over 67 år.

Fiskeregler

Lokale fiskebestemmelser finner du her.

For kjøp av jakt-/fiskekort, som gjelder for en bestemt dato eller et bestemt tidsrom, foreligger ikke angrerett, (jf. angrerettloven § 22 bokstav m.

Gode fisketips

Trytetjern og Jonstjern er vann hvor du kan oppleve gode klekkinger av døgnfluer og fisk på mellom en halv og en kilo. Disse vannene blir ikke så ofte besøkt siden man må gå et godt stykke og i bratt terreng for å komme dit. Tar du turen til Trytetjern kan den åpne Kolknutbrakka by deg tak over hodet.

Kongensdam er et godt ørretvann som også huser stor og fin sik. I nordenden av vannet kan du ligge over ei natt i den nyrestaurerte og åpne Kongensdamhytta. 

Briskemyrdammen har en tett bestand av ørret i stekefisk-størrelse. Noen steder vanskelig å komme ned til vannet, men et barnevennlig fiskevann der sjansene er gode for å få fisk.

Se vedlagte fiskeguide for Sølvverket for mer detaljert informasjon om de enkelte vann i dette området.

Ønsker du et fiskekort du kan benytte på alle Statskogs eiendommer vil vi anbefale å kjøpe vårt Norgeskort.

Andre aktuelle tilbud