Fiskevannet Øyangen ved Ringkollen.

Fiskevannet Øyangen er et stort vann med et godt fiske. Det legges mye arbeid i å kultivere vannet for å sikre et godt fiske. Desinfiser utstyr som er benyttet i andre vassdrag.

Arter

  • Ørret
  • Abbor
  • Røye
  • Sik

Beliggenhet

Kontakt selger

Foreningen Fiskevannet Øyangen

Knut Ivar Loe

92298823

knivaloe@online.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Foreningen Fiskevannet Øyangen

Fiskeretten i vannet ble ble tildelt gårdeiere i Haugsbygd ved utskiftingen av Krokskogen i 1823. I 1899 ble Foreningen Fiskevannet Øyangen opprettet for å ivareta  interesssene  til gårdeierne som hadde fiskerett. Fisket i Øyangen hadde en betydelig økonomisk verdi for gårdeierne.

 

Foreningen er fortsatt aktiv. I de senere år er det lagt mye arbeid i å kultivere vannet for å sikre et godt fiske. Dette har bestått i kaliking for å sikre riktig PH-verdi i vannet. Det har blitt satt ut fiskeyngel og det fiskes årlig  med storruse for å ta ut småsik som tærer på næringsgrunnlaget i vannet.

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Fangstrapportering

For å fiske her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Fiskevannet Øyangen ligger i den nordre delen av Krokskogen i Ringerike kommune. Det mest kjente stedet i nærheten er Ringkollen som er et yndet utfartssted både sommer og vinter.Se tips til turer sommer og vinter på Skiforeningen.no 

 

Fiskeregler

Fiskekortet skal alltid medbringes og fremvises ved kontroll.

Garnfiske er kun tillatt for medlemmer av Øyangen Vel, og krever eget kort som kjøpes her på inatur.no. Se "Sesongkort garn. For medl. Øyangen Vel".

Veibeskrivelse

For å komme til dette vannet følger du fylkesveg 241 til Klækken hotell. Herfra er det skiltet til Ringkollen, ca 7 km. Fra Ringkollplassen er det ca 2 km videre inn til vannet.


Vegen er en privatveg med automatbom.

Årskort kan kjøpes på Youpark.no. Uten kort vil man bli fakturert pr passering.

Bommen har skiltgjennkjenning, så man trenger ikke å gjøre noe når man passerer.


Ved enden av vegen er det en parkeringsplass hvor det ikke koster noe ekstra å parkere.


Det er muligheter for å kjøre og parkere videre nordover langs vannet mot Østerdam og Mosjøen. Dette er også en privatveg med bompenger.

Her er det kun kontantbetaling og prisen er kr 40,-.

Andre aktuelle tilbud