Ørretfiske i Fjellskjækra hos Snåsa fjellstyre

Fjellskjækra. Navnet fremkaller drømmende blikk og minner om stor og sprek fjellørret hos fiskere som har vært der inne og prøvd lykken.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret

Kjøp fiskekort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Om oss

Snåsa fjellstyre forvalter nærmere 1 400 000 mål statsallmenning i Snåsa kommune. I dette omfattes både skog, fjell, elver og over 2000 fiskevann.

Se mer om våre tilbud på www.snasafjellstyre.no

Velkommen til Snåsafjella!

Kontakt oss

Snåsa fjellstyre

468 99 771

snasa@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Fiskefakta Fjellskjækra

 

Fiskekategori

Villmarksfiske

Størrelse

2 km.

Bunnforhold

Grus- og sandbunn

Hytte

Ingen utleiehytter ved vannet.

Båt

Ingen utleiebåt tilgjengelig.

Tilgjengelighet

Lettest tilgjengelig fra Roktdalsvegen. Start med å følge Skjækerstien inn mot Nåvatnet og Nåvasshytta, og ta av stien å gå videre innover til Fjellskjækra. Totalt er det en tur på ca.12 km på sommeren.

Nabovann verdt et forsøk

Forsøk gjerne flere av vannene man passerer på vei inn mot Fjellskjækra. Det kan gi spennende opplevelser…

 

Fjellskjækra. Navnet fremkaller drømmende blikk og minner om stor og sprek fjellørret hos fiskere som har vært der inne og prøvd lykken.

Fjellvannet ligger vakkert til i en liten dal, omkranset av bjørkekjerr ved foten av Skjækerfjella, med Skjækerhatten som Snåsas høyeste topp. Ved det nord-vestre landet ligger flere fine teltplasser med utsikt utover vannet og områdene rundt som gir uforglemmelige solnedganger.

 

Ørreten, som er eneste art i Fjellskjækra, har god kondisjon og er sølvblank. Snittstørrelsen er høy og virkelig stor ørret finnes med sikkerhet i vannet. Flere har opplevd å ta ørret på både 3 og 4 kg, men mange har også stått igjen med slitt snøre og en litt uggen følelse etter at drømmefisken har dratt sin vei.

 

Fjellskjækra kan være litt utfordrende å fiske i da det er grunt mange steder, men etter litt tid finner man fort frem til de beste stedene. De dypeste partiene ligger langs landet mot nordvest og bør prioriteres ved spinnfiske og meite. Er fluestanga med på turen og døgnfluene klekker over de grunnere partiene rundt øya og lenger øst i vannet, kan en liten, lett dresset og høytflytende imitasjon med Parachute Hackle fisket i overgangen mot dypere vann, gi spennende minutter før den forhåpentligvis forsvinner ned i dypet etterfulgt av en bred ørretspord!

 

God tur til Fjellskjækra og villmarksfiske etter stor ørret inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark!

 

Fiskeregler

Fiskekortet gjelder for alle vann i Statsallmenningene i Snåsa.

 

Eieren av fiskekort skal ha lest, forstått og skrevet ut fiskereglene som finnes i tilbudet. Fiskereglene skal følge med fiskekortet i utøvelsen av fiske.

Barn og unge under 20 år har rett til gratis krokfiske.

 

Familiekortet gjelder for samboere/ektefeller. Det gjelder også for deres barn under 20 år dersom de skal fiske med oter og garn.

Gode fisketips

Besøk våre hjemmesider og vår digitale fiskeguide for flere fiskevann og tips til fiske i Snåsafjella!

Andre aktuelle tilbud