Langodden – fiskeplass i Engerdal med universell utforming

Langodden ved Langsjøen i Sømådal er et utfluktssted både for dagsturer og overnattingsturer hvor du kan nyte friluftlivets gleder eller forsøke fiskelykken etter ørret og gjedde

Arter

 • Ørret
 • Gjedde
 • Sik
 • Harr

Kjøp fiskekort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Om oss

Engerdal fjellstyre forvalter Norges største statsallmenning. Tilrettelegging for fiske og fisketurisme er en svært viktig del av vårt arbeid. Fjellstyret har seks ansatte.  

Kontakt oss

Engerdal fjellstyre

62459177

post@engerdal-fjellstyre.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Fiskekvoter

Kvotebegrensning i deler av fiskeområdet. Se fiskeregler for mer informasjon

Mer detaljert beskrivelse

På Langodden er det anlagt et universelt utformet leirsted som inneholder lavvo utrustet med bålpanne. Her skal alle kunne nyte friluftslivets enkle gleder enten det er bare en liten «luftetur» eller man ønsker å overnatte i lavvoen, som forøvrig er tilpasset rullestolbrukere.   I tilknytning til dette finnes det også utedo og benker. Fra lavvoen og ned til Langsjøen er det lagt «MobiMat» for å sikre tilgang til vannet også for rullestolbrukere eller de som har med barnevogn. Tilbudet på Langodden har blitt en svært populær plass som er bruk sommer som vinter.

 

Med utgangspunkt fra Johnsgård Turistsenter er det etablert en sti som gir adkomst til Langodden. Stien er anlagt så det skal være enkelt å komme seg fram med rullestol og andre hjelpemidler så alle kan få den fine opplevelsen å sitte på Langoddstranda og oppleve solnedgangen over Langsjøen etter en fin sommerdag. Stien stiller alle krav til universell utforming når det gjelder underlag og bredde og det er plassert ut hvilebenker med jevne mellomrom.

 

Det sies at fisket i Langsjøen er best fra båt. Hos Johnsgård Turistsenter  og Destinasjon Femund-Engerdal kan du leie båt med sjåfør. Disse båtene er av typen Pioner Multi og er tilpasset rullestolbrukere og andre med bevegelsesutfordringer. Båten har nedfellbar baugport som gjør det enkelt å komme på/av og legge til land uansett vannstand eller landskap. Ta kontakt for mer informasjon.

 

Informasjon er også tilgjengelig på Fishspot.no

Fiskeregler

Generelle regler

Fiskekort gjelder for hele Engerdal kommune, med unntak av Isteren, Ormsjøen, Svalsjøen, Sylens private område, Hyllsjøen og Store Hundsjøen (se fiskeguide). Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.

 

Tillatte fiskeredskaper:

 • Fiskekortet gir rett til bruk av en fiskestang, og inntil tre pilkestikker under isfiske, men da forutsatt aktivt fiske/kontinuerlig oppsyn. Bruk av oter tillates i Femund og Engersjøen. Ved dorging tillates maks 6 stenger/sluker pr båt i Engersjøen og Femund, og 4 stenger/sluker pr båt i Langsjøen, Drevsjøen og Vurrusjøen.


Fangstbegrensinger (gjelder ikke barn u/16 år):

 • I Røa, Sømåa, Gløta, Sømåkvolvet og Lomtjønna er minstemål på ørret 25 cm.
 • I Gløta og på strekningen f.o.m. Isterfossen og Femundselva ned til Trysil grense er størstemål på ørret 30 cm og harr 38 cm, med slikt unntak: Hver fisker kan ta 1 ørret og 1 harr over størstemålet pr døgn.
 • I Femund og Langsjøen er størstemål på ørret 40 cm med slikt unntak: Hver fisker/båtlag kan ta 2 ørreter over størstemålet pr døgn.
 • I Sømåa kan hver fisker kun ta to harr pr døgn, hvorav maks en over 38 cm.
 • I Engeråa kan hver fisker kun ta to ørret eller harr pr døgn, hvorav maks en over 38 cm.
 • I sjøene Drevsjøen og Vurrusjøen er størstemål på gjedde 85 cm. All levende gjedde lengre enn 85 cm skal her settes mest mulig uskadd ut igjen.


Fredningstid:

 • I alle bekker og elver er fiske forbudt i perioden 01. september - 15. november. Unntatt er Femundselva hvor fiske er tillatt hele denne perioden, og Gløta, Isterfossen og Sømåa, hvor fiske etter harr er tillatt denne perioden. Husk stangfiskeforbud i Gløta, Isterfossen og Femundselva om våren (15. mars - 15. mai) for å verne om elvens bestand av stor, stasjonær ørret.


Rene fluefiskesoner:

 • Innenfor oppmerkede soner ved Isterfossen, Galtstrømmen, Galthue og Engeråa er kun tradisjonelt fluefiske tillatt.

 

Se utfyllende fiskeregler i lenken nedenfor

Vedlagte filer

Andre aktuelle tilbud