Landsjøen i Trysil

Landsjøen er en populær sjø for ørretfiske i Trysil. Perfekt for den som ønsker ørretfiske i flott natur. Fiskekortet gjelder med noen unntak hele i det meste av Trysil kommune.

Arter

  • Ørret
  • Abbor

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Trysil Fellesforening for jakt og fiske

62451200

post@trysil-fellesforening.no

Video

Kjøp fiskekort her

Om selger

Trysil Fellesforening for jakt og fiske (TFJF) er en sammenslutning av ni lokale jakt- og fiskeforeninger i Trysil. Foreningene er tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Fiskekvoter

Kvotebegrensning på ørret og harr over størstemål i Trysilelva. Se fiskeregler

Mer detaljert beskrivelse

Landsjøen er en populær sjø for ørretfiske i Trysil, øst for Trysilelva.  Landsjøen er en særdeles vakker skogssjø, perfekt for den som ønsker ørretfiske i flott natur og fredlige omgivelser. Sjøen er 2,1 km lang og 1 km på det bredeste, 500 meter over havet 10 km fra Plassen øst for Trysilelva. Her kan du gjennom svermer av vulgata se dine barn fryde seg på badestranden.

 

Sjøen ligger på gammel vulkansk berggrunn av gabro og har derfor god vannkvalitet og er meget produktiv.  Fiskens usedvanlig fine kvaliteten viser en fiskebestand i god ballanse og at man også gjennom lang tid har praktisert fornuftige fiskeregler. Kun sportsfiske med stang er tillatt.  Her har garn og oter har vært forbudt i mer enn 40 år.  

Fiskeregler

Fiskekortet gjelder for hele Trysil Fellesforenings fiskeområde som dekker det meste av Trysil kommune og omfatter ca. 100 elver, sjøer og tjern.

 

NB! Nye fiskeregler gjeldende fra 2014 med blant annet innføring av størstemål i deler av Trysilelva.

Utdrag fra fiskereglene: 

  • Fisketid hele året. Med enkelte unntak.
  • Størstemål for harr og ørret i Trysilelva:   Ørret over 30 cm og harr over 35 cm skal settes ut igjen.  All fisk over størstemålet skal straks settes mest mulig uskadd ut igjen med slikt unntak: Hver fisker kan fange og avlive en ørret eller harr over størstemålet per døgn.
  • Minstemål for deler av Trysilelva: Fra Sennsjøen til Koloåas utløp er minstemål for ørret og harr 25 cm. All fisk under minstemålet skal straks settes mest mulig uskadd ut igjen.
  • Vänerlaks er fredet. All fanget Vänerlaks skal straks settes mest mulig uskadd ut igjen.
  • Det bør benyttes mothakeløse kroker under fisket.
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
  • Barn under 16 år fisker gratis.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.

 

Les fullstendige fiskeregler på linken under.

Gode fisketips

Ørretfiske fra land er lite fremgangsrikt. Man er altså avhengig av båt, kano eller belly boat. Denne sjøen er som skapt for fluefiske fra belly boat. Hva kan vel være mer himmelsk for en fluefisker enn å drive rundt i en belly boat på en vakker og fredfull skogssjø med vulgata slurpende storørret rundt seg på alle kanter?

Andre aktuelle tilbud