Velkommen til fiskeopplevelser i Sperillen

Sperillen nord i Ringerike ligger lett tilgjengelig ved E-16, med gode fiskeplasser og mye fisk! Langs fjorden finnes også campingplasser, flotte badeplasser, sykkel- og turveier. Supert dorgefiske!

Arter

  • Ørret
  • Gjedde
  • Abbor
  • Røye
  • Sik
  • Andre

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Sperillen Fjordlag

Hans Olsen Rustand

90919720

hans@rustandgaard.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Sperillen Fjordlag har som formål å ivareta grunneiernes interesser for fisket i Sperillen. Alt fiske i fjorden er privat, men mot kjøp av fiskekort er det tillatt å fiske med stang eller oter.

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Fangstrapportering

For å fiske her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Sperillen er en stor og artisrik fjord, spesielt kjent for sik og ørret av svært høy kvalitet. Les mer om Sperillen på Vikerfjell.com

Ca 37 m2 i flatemål og rundt 26 km lang.

 

"Norges beste dorgefiske etter storørret!" Dette uttaler Fiskeguidens Sperillen-ekspert, Robert Martinsen. I følge Fiskeguiden.no får han i snitt 2-3 storørreter hver gang. De fleste slipper han ut igjen.

 

Fiske i Sperillen administreres av Sperillen Fjordlag.

 

Overnatting ved Sperillen, hytter, leiligheter og campingplass

Sperillen camping

Buttingsrud Camping

 

Noe for smaksløkene til sultne fiskere og veifarende

Langs E-16, tett på Sperillen, ligger delikatessebutikken Villfisken. Her finner du et spennende utvalg av matvarer med den norske naturen som leverandør. Villfisken har spesialisert seg på foredling av ferskvannsfisk og får mye av fisken fra de store innsjøene i nærområdet, blant annet fra Sperillen. Vel verdt et stopp.

 

For mer info om Sperillen og Nes i Ådal

Fiskeregler

Sportsfiskekortet gjelder for Sperillen og Urula elv. Fiske er tillatt med sluk, agn, flue, oter, samt trolling med inntil 4 stenger.

Båtutsetting er inkludert følgende steder: Finsand, Buttingsrud Camping, Sperillen Camping, Lundelaget (Nes i Ådal, Ringerud, Tossevika og Sandvika, mot fremvisning av kvittering dersom oppsyn ber om det.

 

Foreningen foretar jevnlig oppsyn av kortkjøp. Ditt gyldige fiskekort er enten  e-postkvittering på mobil eller utskrift av denne, eller sms (valgfri betalbar tjeneste ved kjøp av fiskekort på inatur.no).

Gode fisketips

Fisketips fra Fiskeguidens Sperillen-ekspert: - Jo kaldere vannet, jo bedre biter storørreten på dorg. Den beste fisketida er de to månedene før isen legger seg og de to månedene etter at isen går opp.

 

Les artikkel og se bilder:

Ringerikes Blad: - Fikk en sværing i Sperillen