Krepsefiske i Mylla

Jevnaker Almenning tilbyr spennende krepsefiske i Mylla nord i Nordmarka. Krepsen i Gjerdingen fredes i høst på grunn av nedtapping av vannet! Startskuddet går 6. august kl. 18.00.

Arter

  • Kreps

Kjøp fiskekort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Jevnaker Almenning er sentralt plassert på Østlandet i Lunner og Jevnaker kommuner. Adkomstveiene er mange enten man benytter bil eller tog. Blant annet pleier Skiforeningen å sette opp busser til Mylla Dam hver lørdag og søndag gjennom vinteren. Med bil er det to innfarter til Almenningen, fra Olimb eller Esso i Jevnaker.

En annen og mye brukt transport er toget til Grua, og videre via Mylla inn i Nordmarka. Alternativt med tog til Stryken stasjon helt sør i Lunner for kortere tur tilbake til Oslo, eller dagstur inn i Nordmarka. For mer detaljert veibeskrivelse, se Turnett, allmen ferdsel og adkomst til Jevnaker Almenning.

 

Bomavgift kr 70,- løses med sms. Se plakatoppslag ved innfartsveiene.

Viktige datoer


01.08.2021 kl. 09:00

Om oss

Jevnaker Almenning er den syd-vestre del av den gamle Hadeland Almenning. Skogarealene ligger i Lunner og Jevnaker kommuner. Ca 80 % sogner til Nordmarka og ca. 20 % til Veståsen vest for Randsfjorden.

 

Forvaltning av allmenningens virksomhet er primært underlagt Lov om bygdeallmenninger av 1992.  Styret velges av og blant allmenningens bruksberettigede jordbrukere, under allmenningens årsmøte hvert annet år.

 

Vi har et titalls hytter for utleie, primært på åremål. Hyttene ligger i vakker natur og nær jakt- og fiskemuligheter. Se oversikten over hytter til leie hos Jevnaker almenning her.

Kontakt oss

Jevnaker almenning

Arvid Snellingen og Harald Kvam

+47 41414585 og +47 41455599

firmapost@jevnaker-almenning.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Les mer om muligheter i Jevnaker Almenning i vedlagte brosjyre; Natur, næringsgrunnlag og rekreasjon

Fiskeregler

Regler for krepsefiske

  • Krepsefiske starter 6. august kl. 18.00. Krepsing før dette klokkeslettet er ikke tillatt. Det er ikke lov å bruke teiner! Kun plukking med hov eller hender.

 

  • Det er bare tillatt å fange kreps som er minst 9,5 cm, målt fra munn til hale.
  • Det er forbudt å sumpe kreps på andre steder enn ved fiskeplassen. Død eller syk kreps, krepseavfall el. må ikke kastes ut i vassdrag. Brukt krepseredskap skal desinfiseres eller tørkes helt før ny sesong eller før bruk på ny lokalitet.

 

Viktig med rent utstyr
En omfattende krepsepest på 1800-tallet, forårsaket av en sopp som kom til Italia fra Nord Amerika, har satt varige spor. Også ulike miljøforstyrrelser har ført til utryddelse av kreps i flere områder. Dersom du velger å bruke hov, er det særdeles viktig at du fisker med rent utstyr og følger reglene for krepsefiske.

 

Gode fisketips

Edelkrepsen, som den norske arten av ferskvannskreps kalles, er særdeles velsmakende. Krepsefiske er best etter mørkets frembrudd, og mest spennende når du fanger den med egne never.

Træ et stykke kjøtt av for eksempel svin eller kylling gjennom en pinne, plasser åtselet i vannet og lys etter kreps med lommelykt. Krepsen trives best på steder hvor den har naturlige gjemmesteder. Når du ser det svartglinsende panseret komme kravlende, nagler du krepsen fast med lyskjeglen og griper den raskt over ryggen. Men pass fingrende. Klørne er større og kraftigere enn de du kanskje har sett i butikkens frysedisk. Kok den, spis den og nyt den. Krepsen er best helt fersk, men kan greit oppbevares i en bøtte til dagen etter.