Velkommen til fiske på Lifjell, Bø i Telemark

Bø fiskelag administrerer og forvalter mange små og store vann i Midt Telemark kommune på Lifjell. Når du først kommer opp på fjellet er det ikke langt mellom vann og tjern.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Røye

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Bø Fiskelag

Jostein Bøen

93482874

bo.fiskelag@gmail.com

Kjøp fiskekort her

Om selger

Bø Fiskelag blei skipa 28. juni 1976. Medlemstalet er idag ca. 800. Meir om historia vår kan du finne om du går inn på bofiskelag.no

 Hovudaktivitetane våre er:

  •  Stamfiske, klekkeridrift og fiskekulturarbeid (utsetting av yngel og settefisk, kalking, pH-målingar, bestandsundersøkingar, tynningsfiske etc.). 
  • Ungdomsarbeid, primært å øke interessen for fiske og friluftsliv for Bø ungdom i alderen 13 - 18 år.

Dessutan driv vi med fiskekonkurransar, kursverksemd (flugebinding og flugekasting) og spesielle aktivitetar retta mot ungdom.

 

Vi må heller ikkje gløyme det sosiale, og i lagshuset har vi "ope hus" kvar torsdag klokka 19.

Alt om fiske hadde en reportasje om Lifjell i nr 1 2014, se vedlegg.

Fiskekvoter

I Holmen er det tillatt å bruke oter.

Fangstrapportering

For å fiske her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Fiskekort gir fritt fiske med handreidskap frå land i alle vatn som Bø Fiskelag disponerar på Lifjell. 

«Holmenområdet»
I «Holmenområdet» ligger Holmen som er det største av vannet hos Bø Fiskelag. På kartet ser en at vannet er delt i to delar med ulik høgde 989 og 990 m.o.h. Mellom de to er det en fin liten elvestubb. Småholmen ligger rett vest for Holmen. Her finnes fisk av fin størrelse.
Ved Småholmen er det også bygd et lite krypinn som kalles Steinbua. Denne hytta er stengt inntil videre pga at den brukes til lagring av utstyr for kultivering. 

Skåråfjellområdet
Skåråfjellholmen er det mest sentrale vannet rent geografisk, der det ligg på toppen av Glekse. Her går stien som mange bruker når de skal gå fra Jønnbu til området ved Øysteinnatten og videre innover mot Hollane. I kort avstand frå Skåråfjellholmen ligger tre mindre tjønner Sauetjønn, Snotjønn og Sleivtjønn. Her er det og en bra ørretbestand. Det kan være fint å ha Skåråfjellholmen som base, og så ta runden og prøve fisket i de andre tjønnene.

Klokkesteintjønna og Langetjønn på Nybufjellet
Det er ørreten som råder grunnen i Klokkesteintjønna, men ein artig ting er det at det også er fisket noen røyer der.
I riktig gamle dager var det stor fisk i Klokkesteintjønna. Rekorden skal være ein rugg på 6 kilo som ble tatt en gang i 20 – åra. I Langetjønn er det gode næringsforhold og avgrensa gytemuligheter. Dette gjør at fisken er i god kondisjon og her finnes det fisk av meget fin kvalitet.

 

Som medlem i Bø Fiskelag kan ein fiske fritt med handreidskap frå land i alle vatn og tjønnar som laget disponerar, og i delar av Bøelva. Den same retten har ein i følgjande vatn som disponerast av Porsgrunn Jeger- og Fiskeforening: Høllenvatnet, Ormetjønnane, Mjeltetjønn, Skardtjønn og Svarttjønn. 

Mykje av friluftsaktivitetane til Bø Fiskelag er sentrera om Lifjell. Ved Holmen, på den høgaste delen av Lifjell, har vi hytte til bruk for aktive medlemmer. Vil du bli medlem så ta kontakt med nokon i styret, sjå bofiskelag.no, eller send oss ein e-post til bo.fiskelag@gmail.com. Du må og gjerne stikke innom lagshuset vårt på eit av dei faste torsdagstreffa som tar til kl. 1900.

Det er også mulig å kjøpe fiskekort via mobil, en slipper å printe ut fiskekortet. NB: Fiskekortet gjelder fra du sender SMS!

Fiskeregler

Vi ber om at du tar deg tid til å sende oss fangstrapport kvar gong du har fiska i dei vatna og elvane vi disponerar.

  • Medlemmer av Bø Fiskelag, de som kjøper kort i butikk eller via SMS bruker skjema for fangstrapport på bofiskelag.no
  • Har du kjøpt fiskekort på inatur.no skal du levere fangstrapport på inatur.no.

 

Desinfiseringsstasjon for fiske- og båtutstyr m.m ved Akkerhaugen brygge.

Ved Akkerhaugen brygge (markert "P" på kart) er det satt opp en desinfiseringsstasjon for fiske- og båtutstyr m.m. En slik desinfiseringsstasjon er for å forhindre spredning av parasitter og sykdommer på fisk mellom vassdrag. Det arbeides med å få satt opp flere slike stasjoner langs vassdraget.

Det er spesielt viktig å forebygge spredning av lakseparasitten Gyrodactylus salaris som er en dødelig parasitt på laks. Ved å desinfisere fiske- og båtutstyr m.m, som har blitt brukt i andre vassdrag, vil en bidra til å unngå spredning av parasitter og sykdommer.

For mer informasjon om desinfisering, se retningslinjer for desinfisering anbefalt av Mattilsynet.

Gode fisketips

Lifjell:

  • Se fiskemuligheter på bofiskelag.no 
  • Vil du ha mykje fisk: Holmen. I Holmen er det tillatt å bruke oter.
  • Vil du fiske røye: Jøronnattjønna.

Bøelva, se egen side for salg av fiskekort:

  • Aure: Fin fiskesti mellom Oterholt og Folkestad brua. Fra Seljordsvatn til Herrefoss og videre ned til Sanda camping er det også fiskestier. 
  • Laks: I perioder med mye nedbør (stor vassføring) så kommer også laksen opp til Oterholtfossen.