Skjerkavassdraget, gode fiskeopplevelser i nydelig natur

Velkommen inn i et flott natur- og kulturlandskap. Mange fine fiskevann og overnattingsplasser. Skjerkavassdraget strekker seg fra Vegårdshei, gjennom Tvedestrand og ut i Storelva.

Arter

  • Ørret
  • Abbor

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Skjerka Fellesfløting

Monica Bredsten

90741777

mmbredsten@gmail.com

Kjøp fiskekort her

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Fiske, fotturer og sykkelturer i Skjerkavassdraget ved Tvedestrand byr på nydelige og avstressende naturopplevelser. Velkommen hit! Vi er 18 grunneiere som samarbeider om å vareta dette flotte området. Her er et levende miljø med bebodde gårder, tømrer- og laftevirksomhet, aktivt skogbruk i indre deler og aktiv gårdsdrift i nedre del.

 

Lett fremkommelig med bil, sykkel eller til fots

Vi kan tilby et godt utbygd skogsbilveinett, meget velegnet også for sykling, samt ca 50 km ryddet turstinett for gode opplevelser til fots. I Skjerka jobber vi også med kulturminner. Gamle fløtestasjoner, bruer og buer er satt i stand. Bruer over elv og bekkefar øker fremkommeligheten og i åpne buer er det mulig å overnatte, som et alternativ til telting.

 

Skjerka ligger nær, og har lett adkomst fra E-18. Så fine, bortgjemte områder rett ved en motorvei hører til sjeldenheten. Skogsbilveiene går så langt inn i området at du raskt finner skogens ro, helt for deg selv og langt fra allfarvei om du vil. Det finnes et vell av plasser for telting, enten ved eller nær gode fiskevann.

 

Godt med fisk

Området har mange fine fiskevann, også velegnet for isfiske når forholdene ligger til rette. Om du ikke finner den største ørreten eller abboren her, er det mye og god steikefisk i vannene, se flere detaljer under "Fisketips". Med de mange vannene følger også fine badeplasser, hvilket gjør området populært også for barnefamilier.

 

 

Overnatting

Noen åpne buer i området, mange gode teltplasser

 

Fiskeregler

Velkommen til fiske hele året. Barn og unge under 16 år fisker gratis.

Her er ingen spesielle fiskeregler, men vi setter pris på at du behandler naturen pent, rydder etter deg og ikke etterlater søppel, fiskekroker og -sener i naturen.

Gode fisketips

Mark- eller slukfiske med stang er det som gjelder. Vil du fiske med garn, ta kontakt. Det kan være vi har garn tilgjengelig for utlån på gården Skjerkholt.

 

Det er godt med fisk i de aller fleste vann og vassdrag i Skjerka, men skal vi fremheve ett vann må det bli Rossavann. Dette er kjent som det beste vannet med den fineste ørreten.

 

I de senere årene har det kommet sørv i vannene, en tilpasningsdyktig, vakker, liten karpefisk. Stedegen ørret og abbor eter sørven, derfor er det i dag forholdsvis mye og  fin fisk i hele vassdraget. Abbor på opp mot 900 gr er ikke sjelden.