Fiske på Gjefsjøen fjellgård

Gjefsjøen er en veiløs fjellgård som ligger helt inne ved svenskegrensa. Vi kan by på storslått natur og gode fiskevann.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Røye
  • Harr

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Gjefsjøen Fjellgård

Nils Christian Gjefsjø

41608522

christian@gjefsjo.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Gjefsjøen Fjellgård ligger ved innsjøen Gjevsjøen i Snåsa kommune nært grensen mot Sverige. Omkranset av vide skogåser og flotte vann. Gården har ikke veiforbindelse. Det har vært gårdsdrift her siden 1791 og gården er en av fjellgårdene i Snåsa som fortsatt er i drift. Flere hundre års tradisjoner med gårdsdrift, fiske og fangst. Tradisjoner som fortsatt holdes i hevd av de som bor der i dag. Gjefsjøen hadde en sentral rolle som base for Operasjon Rype under 2. verdenskrig. Det pågår nå et omfattende prosjekt for å restaurere bygningen som var hovedkvarter for Operasjon Rype under krigen. Planlagt ferdigstillelse og åpning høsten 2020. Det er i dag muligheter for å leie seg overnattingsplass og få servering. Forholdene ligger godt til rette for friluftsliv, jakt og fiske. Adkomst til Gjefsjøen til fots via Gjefsjøstien fra Ismenningen, en tur som tar 6-7 timer, eller båtskyss over Gjevsjøen fra Björkedet i Sverige. Vinterstid per ski eller snøscooter. I dag er turisme, opplevelser og landbruk hovednæringene.

 

gjefsjo.no

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Det er 6 større fiskerike vann på eiendommene.

I flere av dem finnes det båter som leies ut.

På gården og ved ett av vannene finnes det hytter som leies ut.

Ta kontakt på telefon eller mail for nærmere informasjon om båter og hytter.

Fiskeregler

Det er ikke lov å bruke garn.

Fiskere under 20 år fisker gratis.

 

Veibeskrivelse

Alt.1

Fra rv.763 ved Brede i Snåsa, er det ca. 30 km biltur til Ismenningen. Derfra er det merket sti "Gjevsjøstien" ca. 22km til Gjefsjøen fjellgård. 

Alt. 2

Fra E6 i Verdal - rv.72 til Sandvika / riksgrensa - videre mot Järpen på vei 336 - ta av til venstre rett før Kallsedet - følg vei forbi Övereng til Björkede.Totalt ca. 15 mil fra Verdal.

Derfra er det låst bomvei opp til Gjevsjøen.

Båtskyss over Gjevsjøen kan bestilles på telefon 41608522.

Andre aktuelle tilbud