Ørretfiske i Nidelva - Trondheim og Klæbu - TOFA

TOFA tilbyr fiskekort i øvre Nidelva i Klæbu kommune. Omfatter blant annet populære fiskeplasser som Nordsetfossen,Svean, Løkaunhølen og Fjæremsfossen i Klæbu, Nedre til Øvre Leirfoss og Tillerbrua.

Arter

 • Innlandsfiske
 • Ørret
 • Gjedde
 • Lake

Beliggenhet

Kontakt selger

Trondheim Omland Fiskeadministrasjon

73 96 55 80

tofa@tofa.org

Kjøp fiskekort her

Om selger

Trondheim Omland Fiskeadministrasjon (TOFA) er en ideell organisasjon med friluftsliv og sportsfiske som arbeidsområde. I Klæbu disponerer vi sportsfiskerettighetene på Statkrafts grunn. Les mer om oss på www.tofa.org

Fiskekvoter

Personlig døgnkvote på 5 ørret per fisker

Mer detaljert beskrivelse

Øvre Nidelva er et eldorado for ørretfiske. Her finnes godt tilrettelagte fiskeplasser og gode muligheter for å komme i kontakt med storfisken. Fiskekortet inkluderer nå også store områder i Trondheim kommune; blant annet området rundt Tillerbrua og mellom Nedre og Øvre Leirfoss.

 

Nytt av året (2019) er at TOFA har inngått avtale med Thomas Angells Stiftelser om disponering av fiskeretten i Nordsetfossen. Vi jobber med parkering og tilkomst muligheter, før dette er på plass, vis hensyn og ikke parker på privat eiendom. Gå ikke over dyrket mark på vei til elva!

 

VIKTIG NYHET! Statkraft har solgt eiendommene på Moodden og "gamle Sveanbad" til Klæbu Kommune. Med et slikt salg følger også fiskeretten. Klæbu Kommune ønsker at Klæbu Grunneierlag skal administrere deres fiskerett, så fra 15.mai 2018 bortfalt disse to eiendommene bortfalle fra TOFAs fiskekort i Øvre Nidelva. 

 

Ved Svean er det etablert et fantastisk anlegg for oss sportsfiskere. Her er det tilrettelagt for alle brukere, med parkeringsplasser, toalettmuligheter og stinett. Dette anlegget er også lagt til en av de absolutt beste fiskeplassene i Nidelva, og gir gjennom sommeren en mengde med gode fiskeopplevelser. Her kan det fiskes med alle typer redskaper, og ørreten tar villig på både mark, sluk, spinner og flue.

 

Området fra Nedre til Øvre Leirfoss er et bynært fiskeområde hvor mulighetene for storørret er gode! Elva er her oppdemmet og svært stilleflytende. Området rundt Tillerbrua er også blant de mest populære fiskestrekningene i øvre Nidelva. 

 

Selv om det er ørreten som dominerer som sportsfiskeart, finnes det også mindre bestander av røye, lake og gjedde i elva. 

 

 

 

 

Fiskeregler

 • Kun stangfiske er tillatt. 
 • 1 stang per fisker.
 • Gytetidsfredning 15. september - 15. november; alt fiske er forbudt i denne perioden.
 • Personlig døgnkvote på 5 ørret per fisker. 
 • Vær nøye med å tørke båter, redskap og annet utstyr brukt i andre vassdrag. Helst desinfiseres.
 • Det er ikke tillatt å bruke levende fisk som agn, og heller ikke lov å fange inn levende fisk og overføre den til andre vann.
 • Det er ikke lov og bruke motorisert båt, ink el-motor.
 • Barn under 18 år fisker gratis

Gode fisketips

Ørretfiske  på våren kan være særs effektivt. Ørreten er da på jakt etter å fete seg opp etter en kald vinter og er i perioder svært bitevillig. Å prøve ørretfiske i denne tiden – gjerne utstyrt med mark og søkke – har ofte muligheten til å lure noen av de virkelige kjempene som lever i Nidelva. Husk å vise måtehold om du virkelig treffer dagen da ørreten biter på alt. Det er lett å tømme elven for storørret i disse periodene, og det må vi som sportsfiskere være klar over.

 

For fluefiske etter ørret er Nidelva et paradis! Fra sommeren sakte fester grepet i mai og gjennom hele sommeren er det en mengde klekkinger av døgnfluer, vårfluer og steinfluer. I området rundt Svean finner vi en mengde gode strømmer og standplasser for storørreten. Her kan man friste ørreten med etterligninger av små døgnfluer eller vårfluer, alt etter hva som klekker. Populære fluer er plamermygg, ulike nymfer og klekkere, samt ulike vårflueimitasjoner som Superpuppan, Europea12 og Streaking caddis.