Fiske i Tærudtjerna (Ringnestjerna)

Tærudtjerna ligger i idylliske omgivelser helt i starten av Romeriksåsene, 2 km fra Skedsmokorset. Skedsmo Jeger og Fiskerforening setter årlig ut ørret i begge tjerna.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Abbor

Beliggenhet

Viktige datoer


25.04.2024 kl. 09:00

Kontakt selger

Skedsmo Jeger og Fiskerforening

Tore Ulv Sellæg

90562790

skedsmojeger@gmail.com

Kjøp fiskekort her

Om selger

Skedsmo Jeger- og Fiskerforening

http://www.skedsmo-jff.no

https://www.facebook.com/SkedsmoJF/

 

 

Håkensen Maskin

Trondheimsveien 111

2020 Skedsmokorset

Fiskekvoter

Det er satt en begrensning på maks 5 ørret pr. døgn, pr. fiskekort.

Mer detaljert beskrivelse

Tærudtjerna er privateid, men forvaltes av Skedsmo Jeger og Fiskerforening. Både i det nordre og det søndre tjernet er det satt opp benker med bord. I det søndre tjernet er det tilrettelagt for bading med stupetårn og svingtau.

 

Ettersom ørreten ikke kan formere seg i disse tjerna, settes det årlig ut ørret i begge vannene. I tillegg vil det alltid være noen som overvintrer.

 

Tærudtjerna ligger ca. 1,5 km fra Tærudhallen. Det er mange stier til tjerna, men er du ny i området er det enklest å følge lysløypa i sørvestlig retning fra parkeringsplassen. Lysløypa er nylig blitt oppgradert med nytt dekke, så nå er det fullt mulig å komme frem med barnevogn/sykkelvogn.

Fiskeregler

Fiske i Tærudtjerna er tillatt i perioden fra 1. mai til 14. september. Barn og ungdom under 16 år fisker gratis. For at flest mulig skal få oppleve fiskeglede er det satt en begrensning på maks 5 fisk pr. døgn. Det oppfordres til at man rydder etter seg og tar med seg søppel. Fiskeslo graves ned i myra eller inne i skogen. Fiskekortet gjelder for én person og én stang. Andre fiskeredskaper som oter, garn etc. er ikke tillatt.Fiske fra båt er ikke tillatt.

Veibeskrivelse

Ta av E6 mot Skedsmokorset. Ta av til venstre i rundkjøring og fortsett rett frem forbi Skedsmo Senter. I rundkjøring ved Statoil, ta til venstre. Ta så av til høyre etter Håkensen Maskin(Skiltet Tærudhallen og Slattum). Følg veien ca. 800 meter, ta så til høyre mot Tærudhallen. Parkeringsplassen finner du på venstre side, rett før Tærud Ungdomsskole. Det er mange stier til tjerna, men er du ny i området er det enklest å følge lysløypa i sørvestlig retning fra parkeringsplassen. Lysløypa er nylig blitt oppgradert med nytt dekke, så nå er det fullt mulig å komme frem med barnevogn/sykkelvogn.

Gode fisketips

Begge tjerna har gode plasser for bruk av fluestang og ørreten er bitevillig på både flue, sluk, spinner og mark. Dybden varierer, men det blir fort dypt utenfor myrkanten og store deler av tjerna ligger med dybder fra 10 til 15 meter.