Fiske i Øyerfjellet

Øyer fjellstyre tilbyr ørretfiske i over 40 fiskevann i Øyer statsallmenning. Se egen fiskeguide. Gode overnattingsmuligheter i flere åpne buer og utleiehytter

Arter

  • Ørret
  • Abbor
  • Røye
  • Sik
  • Harr

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Øyer fjellstyre

48 89 98 98 / 918 55 539

oyer@fjellstyrene.no

Video

Kjøp fiskekort her

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

I Øyerfjellet er det vel 40 fiskevatn, over 100 km elver og bekker. Det er mange mellomstore fjellvann og enda flere mindre tjønn, de fleste lett tilgjengelig. Innover i fjellet er det flere Åpne buer og Utleiehytter som kan være et glimrende utgangspunkt for ørretfiske.

Et mangfold av fiskemuligheter i rolig, familievennlig fjell-landskap. Her finnes milevis med elver og små bekker, hvor ørreten er bitevillig. Både i gammelt seterlandskap nær bilveg, og i bjørkeskogen eller snaufjellet langt fra veg og folk, finner du mange små tjønn og vatn, ypperlig egnet for stangfiske.

I flere små vatn settes det ut villfisk. Denne vokser enormt, og etter noen år kan du få riktig stor fjellørret.

I nordre enden av Våsjøen er det lagt til rette for bevegelseshemmede. Her er flytebrygge, robåt til utlån, grillplass,gapahuk og utedo. Ellers er det båter til fri benyttelse på Hornsjøen, Goppollvatnet, Lyngen og Øveråst-vatnet og Utleiebåter på en rekke vatn

 

 

Nyttige linker :

Fiskeregler

Barn/unge fisker gratis med stang til og med det året de fyller 18, og trenger ikke løse fiskekort. Alle andre må løse fiskekort før fisket starter.
På vann som ligger på grensa mot andre
kommuner, gjelder fiskereglene for den
kommune som har de strengeste bestemmelser. På Reinsvatnet er det kun lov å fiske fra land og med 1 stang.

Fangstrapportering kan gjøres her

Veibeskrivelse

Flere muligheter til å komme opp på fjellet. Du kan kjøre via Nordseter på Lillehammer, Sjusjøen, Øyer (Mot Hafjelltoppen og Hornsjøen), Tretten (Østfjellvegen) og Fåvang (Goppollvegen). Det er godt skiltet.

Gode fisketips

I de aller fleste vatn og elver er det ørret, og i noen av dem kan du være heldig å få en som slette ikke får plass i steikepanna. Mange har hatt sitt livs opplevelse som fisker i disse små, hemmelighetsfulle tjønnene. Her kan du oppleve, utforske, være nysgjerrig, bli overrasket, og kanskje finne ditt eget hemmelige eventyrsted.

Tips: Prøv en sluk i juni.

Andre aktuelle tilbud