Fiskekort Gausdal Vestfjell / Langsua Nasjonalpark

Gausdal Vestfjell/Gausdal statsallmenning; Ditt fiskeparadis med smellfeit ørret. Over 90 fiskevann og kilometervis med elver, samt kulpbekker med loner og småstryk. Husk last ned fiskereglene

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Abbor
  • Røye
  • Sik

Beliggenhet

Kontakt selger

Gausdal fjellstyre

+47 61 22 32 35 / +47 91 66 63 55

gausdal@fjellstyrene.no

Video

Kjøp fiskekort her

Om selger

www.gausdal-fjellstyre.no

Fiskekvoter

Mer detaljert beskrivelse

Merk at dette fiskekortet ikke gjelder i Revsjøene, Stubben og Risåtjønnene.


Lyst på en fisketur? Velkommen til fiske i Gausdal Vestfjell / Langsua Nasjonalpark!
Ta på deg tøfler, smyg deg fram til elvekanten som en katt, lirk fram fiskestanga og plasser kroken på rett sted. Med ett ser du en plog som skyter fart fra innunder torvkanten. Hugget er ubeskrivelig. Følelsen av fast fisk er vår garanti. DU er på fisketur i Gausdal Vestfjell.
Gausdal i Oppland har med å by på enn nasjonalpark, Helvete og Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad. I fjellet - nærmere bestemt Gausdal Vestjell - er det også smellfeit ørret.

Generell beskrivelse

Over 90 fiskevann, alt fra utfordrende høyfjellsvann, med vàr storørret, til hemmelighetsfulle skogstjern, som de ved Hulderhaugene. Flere km med strie eller stilleflytende elver, samt et mangfold av kulpbekker med loner og småstryk.

 

Fiskebestand

Alt fra storvokst fjellørret i klare høyfjellsvann, til vellfylte tjønn med abbor og røye for utolmodige barnesinn. 40 km med elver byr på utfordringer for både stang og snelle, mens bekkene er din garanti for mat i magen.
I Vestfjellet drives det et aktivt fiskekulturarbeid for fremme fisket. Årlig settes det ut settefisk og større fisk. I Dokkfløyvatnet, Hornsjøen og Ropptjern er det pålegg om utsetting av fisk etter vassdragsregulering.

 

Beligenhet og terrenbeskrivelse
Gausdal Vestfjell ligger i fjellområdet mellom Gudbrandsdalen og Valdres, i Gausdal kommune. Området grenser i sør mot Lillehammer og Nordre Land kommuner. I sørvest mot Nord Aurdal og Øystre Slidre kommuner og i nordvest mot Sør Fron kommune.Mot nordøst grenser Gausdal Vestfjell mot private områder i bygda.

Vestfjellet (Gausdal statsallmenning) dekker et areal på 589 000 daa og utgjør omlag halvparten av arealet i Gausdal kommune. Høyden over havet varierer fra ca. 700 m.o.h ved Dokkfløyvatnet, til 1554 m.o.h på toppen av Nordre Langsua. Dette fjellet er det høyeste i Kommunen.

Området har en svært variert natur. Her finnes gammel gran og furuskog, store myrområder, frodige bjørkelier og vide fjellvidder. I tillegg er området preget av mange vann, bekker og elver.
Det er et godt utbygd nett av merkede stier vestfjellet. Gausdal fjellstyre, DNT og andre holder ved like stiene. Her kan du vandre i flere dager, og overnatte i hytter og buer som står åpne hele året. HELT FANTASTISK!

 

Nyttige linker:

Fiskeregler

Se vedlagte fiskeregler for Gausdal Statsallmenning

Stangfiske er tillatt for alle.
I strømmende vann (elver og bekker) er alt fiske forbudt i tiden fra og med 11. september til og med 15. oktober. I sjøer og tjønn er fiske tillat hele året, men forutsatt at fisket foregår mer enn 50 meter fra fiskeførende innløps- eller utløpsos i perioden f.o.m. 11. september t.o.m. 15. oktober. Bruk av motorbåt er forbudt, men med unntak av Dokkfløyvatnet. Der kan det brukes motor inntil 5 hk.

Merk at dette fiskekortet ikke gjelder i Revsjøene, Stubben og Risåtjønnene

Veibeskrivelse

Vestfjellet har et rikt forgreina vegnett. Fylkesveg 2442, Vestre Gausdal Fagernes går gjennom Vestfjellet lengst sør i området. Med unntak av denne fylkesvegen er alle vegene bomveger. Disse vegene er private og blir vedlikeholdt av private midler. De mest trafikkerte vegene er Liomsetervegen fra Holsbru bomstasjon/kafe til Liomseter. Revsjøvegen fra Svatsum (FV255) i Vestre Gausdal til Revsjøene, Ormtjernsvegen fra fylkesveg 2442 til Toftsetra og Dokkfløyvegen fra fylkesveg 2442 v/Kittilbu til Torpa.

Kun fylkesveg 2442 fra Vestre Gausdal opp til parkeringsplassen på Værskei, blir brøytet om vinteren. Vegene blir stor sett åpnet i mai/juni.

Ca. 2,5 time fra Oslo, 30 min. nordvest for Lillehammer
Alle veier går mot Gausdal Vestfjell i Langsua Nasjonalpark

Gode fisketips

God tid, mye agn og STOR steikepanne.

Her kan du lese fisketips fra en lokalkjent: http://turtips.inatur.no/portfolio/gausdal-vestfjell-langsua-nasjonalpark/

Les også vår prøvefiskerapport:

Andre aktuelle tilbud