Fiske på vannskillet - Lesjaskogsvatnet

Lesjaskogsvatnet (612 m.o.h.) ligger på vannskillet mellom Gudbrandsdalen og Romsdalen, og har et elveutløp i hver ende. Rauma mot vest og Gudbrandsdalslågen mot øst.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Harr

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Lesjaskogvatnets Fiskeforening

Torgeir Nordgård

90160821

kubonden@gmail.com

Kjøp fiskekort her

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

 

Lesjaskog ligger på vannskillet mellom Gudbrandsdalen og Romsdalen. Her ligger det kjente Lesjaskogsvatnet (612 m.o.h.) som har et elveutløp i hver ende, Rauma mot vest og Gudbrandsdalslågen mot øst. Vatnet er jevnt over grunt med enkelte djupner på nedtil 27 meter. Det er 10 km langt og samlet areal er 5 km2. Dette gir gode oppvekstforhold for aure og harr, og fisket har alltid vært regnet som godt. Årlig tas det mellom fire og seks tonn fisk, omtrent 30 % harr, resten aure.
Med fiskekort for Lesjaskogsvatnet, kan en i tillegg fiske i Lågen innenfor Lesjaskog sogn, (grensa går ved Sanden), Rauma ned til rasteplassen vest for Bjorli, samt alle elver og vatn innen Lesjaskog Heimrast.

Fiskebestand 
God bestand av ørret.
Her kan du treffe på virkelig stor fisk.

Fisketips 
Flue, mark og sluk.
Blanke spinnere har vist god fangsstatistikk.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse 
Lesjaskog ligger på vannskillet mellom Gudbrandsdalen og Romsdalen. Her ligger det kjente Lesjaskogsvatnet (612 m.o.h.) som har et elveutløp i hver ende, Rauma mot vest og Gudbrandsdalslågen mot øst. Vatnet ligger omkranset av flotte fjell i flott kulturlandskap.

Fiskeregler

Stangfiske er tillatt i elver og vatn innenfor Lesjaskog sogn fra og med 10/5 til og med 9/10. Båt kan brukes ved stangfiske.
Se vedlegg for detaljerte fiskeregler.
Barn under 16 år fisker gratis med stang.
Fiskekort for sommersesongen kan også kjøpes på følgende steder: Coop Marked Lesjaverk,  Aaheim Camping, Lesjaskogvatnet Camping, Bunnpris Lesjaskog, og Bjorli Bensin/YX. Barn opp til og med fylte 16 år fisker gratis med stang.

 

Oterfiske i Lesjaskogsvatnet fom. 01.07 - 31.07. I Herrahøtjønn, Fremre Bøvervatn og Bøvertjønnin er oterfiske fom. 20.07-10.09

GARNFISKE OM VÅREN  STARTER 22/5 OG VARER til 30/6 kl. 11.00. Horrfiske skal prioriteres. Mer informasjon, se tilbud, mer info, fiskeregler.

Veibeskrivelse

Fra Åndalsnes følg E-136 til Lesjaskog.
Fra sør, følg E-6 til Dombås. Ta av mot Lesja i rundkjøring, og følg E-136 til Lesjaskog.