Ørretfiske i Årdal, i majestetisk høyfjellsnatur

Årdalsfjella har mange gode fiskevatn å by på. I alle vatn og småtjønner er det fisk. Dei største vatna kan by på fisk med framifrå kvalitet og fin størrelse.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Årdal Jeger og Fiskerforening

Vidar Moen

91388642

vid-moen@online.no

Kjøp fiskekort her

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Lett tilgjengelig fjellfiske etter ørret
I alle vatn som Årdal Jeger og Fiskeforening disponerer er det tilatt å nytte oter og stang. I to vatn langs riksveg 53 er det ikkje tillette å nytte oter, desse er Holsbruvatn og Biskopvatn. Dei fiskevatna som ligg på ca. 1300 meter over havet noko som dei fleste gjer, er det nok ikkje heilt isfritt før i slutten av juli. Det er dog mogleg å fiske i dei før isen er heilt gått.

 

Fiskebestand

Bra bestand av ørret. I alle vatn og småtjønn er det fisk. Dei største vatna kan by på fisk med framifrå kvalitet og fin størrelse.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Beliggende etter riksveg 53 mellom Årdal og Tyin. Flott og lettgått høgfjellsterreng.

 

Anbefalte lenker

Fiskeregler

Rabatt på fiskekort for medlemmer av Årdal JFF.

Ungdom (t.o.m. fylte 18 år) - som kan dokumentere medlemskap i foreininga - har rett til å fiske gratis i alle elvar og vatn laget disponerar.

Medlem over 67 år og ungdom mellom 18 og 26 får 50% rabatt på sesongkort. Begge må bruke kategorien ungdomsrabatt

 

Fiskekort gjeld for fjellvatn, inkl. Torholmen. Fiske i Torolmen er kun lovleg i perioden 15.juni t.o.m 15.aug. Ved leige av hytte er det lov å fiske med inntil 4 garn pr hytte på aigedommen Moen.Og på eigedomen Vee er de tillatt med 2 garn per hytte.

 

I alle vatn som Årdal Jeger og Fiskeforening disponerer er det tilatt å nytte oter og stang. I to vatn langs riksveg 53 er det ikkje tillette å nytte oter, desse er Holsbruvatn og Biskopvatn.

 

Det er forbudt og ta med eigne BÅTER for fiske i alle vatn som åjff leiger.Brudd på regler kan føre til utestengelse.

Gode fisketips

Som i dei fleste fiskevatn er det som regel vær og vind som avgjer om det er godt eller dårleg bet i fisken. Når ein har gode temperaturer og vinddrag frå sør eller aust, er det som regel godt bet.

Fisken bit best om kvelden og tidleg på morgon, men ein får også fisk om dagen enten det er sol eller ikkje.
Torholmenvatnet er og eit godt fiskevatn med variert størellse og fin kvalitet på fisken. Torolmen kan gje gode fangster på sluk,dupp og fluge eller oter.

Eit anna vatn som kan nevnast for turen si skuld er Koldedalsvatnet. Dette er eit vatn som ligg omkransa av isbrear og høge tinder. Noko som gjer utslag i fargen på fiskekjøttet, den er meir eller mindre kvit i kjøttet ellers er fisken framifrå. Tek ein turen inn her vil ein på nært hold få sjå isbrear og tinder som strekker seg over 2000 meter over havet.

Andre aktuelle tilbud