Stangfiske på Hardangervidda øst

Fiskekortet gir tilgang til flotte ørretvann og ørretelver på den østre delen av Hardangervidda. Fiskekortet omfatter noe av det beste ørretfiske i området. Se eget pdf-kart. NB merk private vann.

Arter

  • Ørret

Kjøp fiskekort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Aktuelle innfartsveier er RV 7 opp Hallingdal via Geilo og så vestover. Lett innfart fra Halne. Info om båtrute Halnefjorden på tlf. 53665712 el.Til Tinnhølen (tar av ved Tråastølen v/Dyranut). Fra Geilo kan du også ta sørover til Dagali og kjøre inn Seterdalen. RV 40 opp Numedal gir grei innfart. Da kan du ta videre inn til Solheimstulen eller via Dagali. Sørfra kommer du til Mår (båten går fra Synken og du kjører opp ved Tinn/Austbygd. Båtfører er Bendik Prestegården - tlf.48102005/90227474) eller til Mogen (båten går fra Møsvatn) via veinettet i Telemark.Se rutetider på www.rauland.org

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt oss

Øvre Numedal fjellstyre

Hans Jørgen Jahren

99109720

ovre.numedal@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Generell beskrivelse

Fisket gir tilgang til ørretfiske i hele Øvre Numedal statsallmenning og rennende vann i følgende vassdrag: Lågenvassdraget fra Lågaros til Ossjøen, Heinvassdraget fra Klovsteinsloni til Ossjøen, Djupa og Djupestubben. Alt vann i Lågenvassdraget fra Ossjøen til Pålsbufjorden/Nore og Uvdal grense. Fargelagt fiskekart får du tilgang til via kjøpsfunksjonen på inatur eller på fjellstyrets nettsted:www.numedal.net/fjellstyre. Se også www.hardangervidda-fjellstyra.no

 

Fiskebestand
Det er en sprek ørret du kan få. Fiskekonkurranse har vist at det jevnlig tas fisk over 2 kg. Hvis du vite mer om fisket anbefaler vi boka HARDANGERVIDDA : Fiske og fjelliv av TORE QVENILD. Også Lars Nilsens bok NAKEN OVER VIDDA har gode fortellinger om fiske og fiskebestand.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Øvre Numedal statsallmenning, som er en stor del av fellesfiskeområdet, ligger sentralt inne på Hardangervidda og grenser mot Telemark i sør og Hordaland i vest. Her gjelder fiske i alle vann tilhørende statsallmenningen. Oversiktskart over allmenningen finnes på www.numedal.net/fjellstyre og www.hardangervidda-fjellstyra.no. Detaljkart over østre delen av Hardangervidda kan bestilles på fjellstyrekontoret (100 kr) eller kjøpes ved ett av utsalgsstedene.

 

Lenker

ØVRE NUMEDAL FJELLSTYRES HJEMMESIDE

Norges Fjellstyresamband -fellesorganisasjon for de 94 norske fjellstyrene

Samarbeidsorganet for fjellstyra på Hardangervidda (SfH)

Fiskeregler

Innehaver av fiskekortet er selv pliktig til å gjøre seg kjent med gjeldende fiskeregler og grenser. Se vedlagte pdf-kart (skriv det eventuelt ut). Merk spesielt hvilke vann som er private og som ikke dekkes av dette fiskekortet. Når fiskekortet er bestilt, kan det ikke kreves refusjon for betalt avgift. Innebygdsboende har rett til annet fiske i henhold til gjeldende bestemmelser. Alt fiske er forbudt fra og med 1. oktober til og med 31. desember

 

Famliekort

For ektepar, samboerpar og enslige med barn under 20 år.

Familiekort sesong er et godt tilbud om man ønsker å ha tilgang til fisket hele sesongen. Pass på at alle har kvittering.

Gode fisketips

Entusiatene bruker mye FLUE. Dette er et område for feinsmeckerne innen ørretfiske. Men spinner og sluk er mye brukt. Mark er selvsagt også aktuelt. Det kan være lurt å ha med seg litt forskjellig redskap.