Fiskemuligheter på Romeriksåsene i hjertet av Akershus

Kom og prøv de gode fiskemulighetene hos RFA på Romeriksåsene i hjertet av Akershus!

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret
  • Gjedde
  • Abbor
  • Røye
  • Karpefisk

Kjøp fiskekort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

På østsiden av Romeriksåsene følger du Rv 120 nordover mot Gjerdrum og Nannestad. For å komme inn på åsen kan du kjøre av Rv 120 enten i Ask sentrum mot Harasletta, eller ved Eltonåsen. Fra Eltonåsen kan du fortsette mot Åsgreina og deretter inn mot Bekkestua, eller følge veien forbi Åsgreina og kjøre mot Sjunken i Nannestad. Buss 331 følger Rv 120 forbi Eltonåsen. Buss 848 følger Åsvegen fra Eltonåsen og nordover.

På vestsiden følger du Rv 4 mot Gjøvik og tar av mot Aas gård i Hakadal eller mot Bjørgeseter ved Harestua. Bommen ved Aas gård er normalt stengt, men medlemmer av Nittedal-Hakadal SJFF kommer gjennom ved å ringe en lagleder. Buss 301 går mot Hakadal Verk. Gjøvikbanen stopper bl.a. på Harestua.

Reiseavstander: Fra Oslo er det ca. 40 minutter med bil til Eltonåsen og ca. 35 minutter til Aas gård i Hakadal. Fra Lillestrøm tar det deg ca. 20 minutter til Harasletta i Gjerdrum, 25 minutter til Eltonåsen og 35 minutter til Aas gård i Hakadal eller til Sjunken i Nannestad.

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt oss

Romeriksåsenes Fiskeadministrasjon

63998275

post@rfa.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Generell beskrivelse

Fiskemulighetene er meget gode i de ca. 100 innsjøer og bekker/elver som dekkes av fiskekortet til RFA (Romeriksåsenes Fiskeadministrasjon).

 

Fiskemulighetene i Gjerdrum, Nannestad og Nittedal er etter hvert blitt meget gode etter lang tids fiskekultivering og kalking. Her er det mange innsjøer med fint ørretfiske, og mulighetene for å ta med familien til mer "barnevennlige" vann er gode. Det er ca. 100 innsjøer i RFAs område, og de fleste innsjøene er middels store skogsvann, med gode fiskemuligheter fra land.

 

Fiskebestand 
Det er gode ørretbestander i de fleste innsjøene på Romeriksåsene. Årlig settes det ut ca. 3000 ørret, og i mange innsjøer er det nå selvreproduserende ørretbestander. 

Abbor finnes også i mange innsjøer. Kvaliteten er på abboren er god, og i de fleste vann er det gode sjanser for å få abbor på 200-300 gram. Det er få bestander som er av "tusenbrødre" kvalitet.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse 
Åspartiet mellom Skedsmokorset i sør og Leirsjøen i nord kalles for Romeriksåsene. Området ligger lett tilgjenglig med bil for Akershus og Oslos befolkning og er mye brukt. Som en hjelp for deg som skal planlegge fisketuren, har RFA laget en folder med fiskeopplysninger og et detaljert kart for sitt område. Dette får du kjøpt sammen med fiskekortet.

Vedlagte filer

Fiskeregler

Fiskekortet gjelder for hele RFAs område. Fiskekortet er personlig. Fiskekortet gjelder for isfiske og fiske med stang fra land med mindre annet er opplyst. Fiske fra båt/kano er tillatt i Djupøyungen og Storøyungen. Det er forbudt å bruke oter og faststående redskap, f.eks. line eller garn. I bekker og elver er alt fiske forbudt i oktober måned av hensyn til gytefisken. Forbudet gjelder også innenfor en sone på 100 meter fra inn- og utløpsos. Ørret som er kortere enn 25 cm skal settes levende, og såvidt mulig uskadd, ut igjen. Fiske med levende fisk som agn er forbudt. Gebyr for å fiske uten gyldig fiskekort er prisen for et årskort.

 

Familiefiskekortet gjelder for familiemedlemmer med samme bostedsadresse.