Ørretfiske i Brumunda - Brumunddal

Brumunda er storørretelva som renner gjennom flott kulturlandskap. Den kommer fra Brumundsjøen i Ringsakerfjellet og renner ut i Mjøsa ved Brumunddal.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret

Beliggenhet

Viktige datoer


01.05.2024 kl. 09:00

Kontakt selger

Brumunddal og Omegn Sportsfiskerforening

Trond Bjørnstad

48060273

leder@bosff.com

Kjøp fiskekort her

Om selger

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Fangstrapportering

For å fiske her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Brumunda har i løpet av sine totale 32 km et fall på 510 meter. Vi tør hevde at Brumunda med 21 km mjøsørretførende strekning er en av Norges beste ørretelver.

Brumundastammen er den mest tallrike av storørretstammene i Mjøsa og BOSFF driver aktivt kultiveringsarbeide i Brumunda.
Det er fiskefelle ved Sveum og settefiskanlegg på Fossum. Brumunda er stri og steinrik med noen få stille loner og dype høler. Den kan være en krevende elv å fiske i, men fangstrapportene viser at det ikke er umulig.

Årlig tas det fisk på 3 kg, og det kan slenge en og annen på 5-6, men fisk rundt 1,5 kg er mest vanlig. Brumundastammen er den mest tallrike av storørretstammene i Mjøsa og BOSFF driver aktivt kultiveringsarbeide i Brumunda.

 

Nyttige lenker:

Fiskeregler

FISKEREGLER:
FISKEKORT SELGES I TIDSROMMET 1.MAI -31. AUGUST

FISKEKORT SOM KJØPES 31. AUGUST GJELDER KUN TIL KL. 24.00 SAMME DAG

FISKE I ELVA ETTER DEN 31. AUGUST KL. 24.00 ER FORBUDT
MINSTEMÅL 25 CM
BEVEGELIG FISKE PRAKTISERES.


FANGSRAPPORT SKAL LEVERES UMIDDELBART ETTER FISKEKORTETS UTLØPSDATO OG MEDFØRER DELTAKELSE I TREKNING AV 3 GAVEKORT PÅLYDENDE KR. 300,- VINNERNE AV GAVEKORTENE BLIR KONTAKTET DIREKTE AV BRUMUNDDAL OG OMEGN SPORTSFISKERFORENING UMIDDELBART ETTER TREKNINGEN SOM FORGÅR PÅ BOSFF'S ÅRSMØTE I MARS.

 

RAPPORTERING GJØRES DER FISKEKORTET ER KJØPT.

RAPPORT SKAL LEVERES OGSÅ OM DU IKKE HAR FÅTT FISK!

Veibeskrivelse

Følg E-6 fra både nord og sør, og ta av ved avkjøring merket Brumunddal.

Gode fisketips

Mark, flue, spinner og devonsluk er mest brukte agn.

Beste fisketid er nok august, men dette er helt avhengig av vannføring.
Gode fiskeplasser er rundt Sveum, Spinneriet, Bruhølen og Mauset. Selv om mesteparten av fisken tas på de nederste 10 km finnes det også gode plasser lenger opp i elven.

 

Fiskekort kan kjøpes lokalt både hos Trofemontasje i Brumunddal (906 64 441) Elektronisk via appen Perfish, på Inatur.no eller Inatur på mobil via sms. Ved elektronisk kjøp er det kvitteringen som mottas på mobil (sms) som gjelder som fiskekort.

Slik kjøper du fiskekort på sms hos Inatur:

Døgnkort:      Send   FISKEKORT AMD10 til 2377   (blir belastet av din mobiloperatør)

Hvordan dette gjøres finner man også på plakater langs elva.

 

Sesongkort blir solgt kun til innenbygds (alle som er registrert bosatt i Ringsaker kommune) og medlemmer i Brumunddal og Omegn Sportsfiskerforening. Er du utenbygds og ønsker å kjøpe sesongkort for Brumunda kan du melde deg inn i BOSFF ved å klikke her: Bli medlem i Brumundal og Omegn Sportsfiskerforening

Ved innmelding må medlemskontingenten  betales enten ved Visa/Mastercard, PayPal, Mobilepay eller Vipps. Sesongkort kan da fåes kjøpt ved å vise elektronisk medlemskort eller kvittering som viser at medlemskontingenten er betalt. Elektronisk medlemskort får du ved å installere appen Gnist på din mobil eller nettbrett. Ta gjerne kontakt med kasserer BOSFF tlf 406 10300

 

TIPS !

Opplever du problemer ved kjøp av fiskekort på denne websiden ?

For eks. at inatur.no ikke godkjenner din mailadresse ?

Mulig feil:

Når du skriver inn din mailadresse, foreslår noen nettlesere mailadressen når du har skrevet inn noen få bokstaver. Ikke bruk adressen som din Pc eller mobil foreslår selv om den er riktig. Skriv inn hele mailadressen sjøl. Dersom du velger den adressen som Pc’en/mobilen foreslår kan det hende at bare de bokstavene du skrev vil bli registrert og vil da ikke bli godkjent. 

Ikke mottatt kvittering på kjøp av fiskekort ta kontakt på 406 10300