Attraktivt ørretfiske i vakre Vegår!

Vegår er 17.3 km2 stort og ligger 189 moh. Vegår går også under kallenavnet Fjorden og er et populært område for hytter og rekreasjon.

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Vegår Grunneierlag

Arvid Lindtveit

92063600

Arvid.lindtveit@pretre.no

Kjøp fiskekort her

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Vegår har rykte på seg for å være et godt fiskevann for stor ørret. Størrelsen fra 0,4 til 1 kg er vanlig. Hvert år arrangeres Vegår Fiskefestival første helg i juni.

Vannet er delt i seks hovedbassenger, hvorav Vestfjorden, Nordfjorden og Sørfjorden er de tre største. Ved utløpet på Høl i Sørfjorden starter Storelva. Vegår har mange flotte strender, små kanaler og over 365 små og store øyer.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Lett terreng de fleste steder. Mange adkomstveier. Lett å sette ut båt ved Langøya, Kilande og Høl.

 

Følg Vegår grunneierlag på Facebook

 

Anbefalte lenker

Vegårfjorden

Kilsloftet

Færsnes gjestegård

Vegårshei Kommune

Fiskeregler

Alle som fisker i Vegår er ansvarlige for at fiskekort er betalt. Barn og ungdom fisker gratis inntil de fyller 16 år. Årskort-Familie gjelder for fastboende i Vegårshei kommune, eller familier med fritidsbolig i Vegårshei kommune. (Familie defineres som ektepar/samboere og deres barn under 20 år.)

Veibeskrivelse

Vegår ligger ca 20 minutters kjøring fra E 18. Avkjøring kan skje ved Sunde bru (417), ved Akland (416) eller ved Fianesvingen (415). alle veiene fører til Rv 91 som tar deg langs sørsiden av Vegår.

Gode fisketips

Sesongen starter når isen går og varer helt til høsten. Fiske med sluk, flue og markdrag er vanlig. Man kan også benytte oter.